دلیجان ، بلوار فهمیده

ثبت پروژه
ثبت پروژه

ویژگی ایزوگام برای افزایش عمر مفید ساختمان

در این مقاله قصد داریم دو ویژگی اصلی ایزوگام را در افزایش عمر مفید ساختمان توضیح دهیم. با اجرای عایق رطوبتی (عایق ضد آب) چگونه می توان عمر مفید ساختمان را افزایش داد؟ به تعداد سال‌هایی که یک بنا از لحاظ ساختار فیزیکی (اسکلت بندی)، ایمنی، استاندارد و استحکام کیفیت لازم برای سکونت را داشته….

در این مقاله قصد داریم دو ویژگی اصلی ایزوگام را در افزایش عمر مفید ساختمان توضیح دهیم. با اجرای عایق رطوبتی (عایق ضد آب) چگونه می توان عمر مفید ساختمان را افزایش داد؟ به تعداد سال‌هایی که یک بنا از لحاظ ساختار فیزیکی (اسکلت بندی)، ایمنی، استاندارد و استحکام کیفیت لازم برای سکونت را داشته باشد، عمر مفید ساختمان یا سن مفید بنا می گویند. از نقطه نظر مهندسی عوامل بسیاری بر طول عمر مفید ساختمان موثر می باشند. ایزوگام نقش بسیار موثری در افزایش طول عمر مفید ساختمان دارد.

ویژگی اصلی ایزوگام در افزایش طول عمر مفید ساختمان چیست؟

 مهمترین و اصلی ترین ویژگی ایزوگام جلوگیری از ورود نم و رطوبت به داخل ساختمان است. این ویژگی عایق رطوبتی تاثیر مستقیمی بر عمر ساختمان دارد. از جمله عوامل موثر دیگر بر افزایش عمر مفید ساختمان عبارت اند از: تناسب سازه با اقلیم (ساختمان متناسب با شرایط اقلیمی باشد)، استفاده از مصالح استاندارد، نیروی متخصص ساخت و ساز، انجام بموقع تعمیرات و…. . این عوامل می تواند تا حد قابل توجهی طول عمر مفید بنا را افزایش دهد. برای مثال در شمال ایران با توجه به بارندگی زیاد از سقفهای شیب دار استفاده می گردد. از آنجا که آسیب رسانی رطوبت به سازه ساختمان بارها ثابت شده است، از بین موارد شناخته شده، دو خاصیت عایق بندی رطوبتی و حرارتی مرتبط با ایزوگام نقشی بسیار مهم در افزایش طول عمر مفید ساختمان دارند.

مزیت اصلی ایزوگام، عایق بندی رطوبتی است.

 نفوذ رطوبت به ساختمان به دلیل عدم استفاده یا استفاده از ایزوگام نا مرغوب باعت از بین رفتن استحکام مصالح و اسکلت بندی ساختمان می شود. قسمتهایی که بیشتر در معرض نم و رطوبت قرار میگیرند عبارتند از؛ پشت بام، پی ساختمان، دیواره های اصلی و حمال، سرویس های بهداشتی، آشپزخانه، محل تاسیسات (پکیج، مسیر لول کشی آب، محل ناودان یا آبراه) و محل تاسیسات اتصالی روی پشت بام. اولین مزیت ایزوگام این است که میزان ورود رطوبت به ساختمان را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

 

ایجاد قارچ و لکه در بدنه و سقف، فرسایش گج و رنگ، ایجاد شوره، زردی و کدری در دیوارها، فرسایش درب و پنجره فلزی، نفوذ موریانه به وسایل چوبی و حتی آسیب دیدن سایر لوازم منزل در صورت وجود رطوبت زیاد اتفاق می افتد. برق گرفتگی و ایجاد بوی نامطبوع نیز بارها گزارش شده است . اهمیت اصلی عایق کاری با ایزوگام  به حداقل رساندن این آسیب ها می باشد.

نفوذ آب از سه جهت اتفاق می افتد:

عدم عایق کاری مناسب زمینه را برای نفوذ نم فراهم می کند. غافل از این که نم از چه طریقی وارد شود، به هر حال عوارض آن برای کلیت ساختمان، مصالح بکار رفته، تجهیزات و وسایل و مهمتر از همه برای ساکنان بسیار مخرب و مضر است. دانستن راه های نفوذ و آگاه شدن نسبت به محل هایی که بیشتر در معرف نفوذ نم هستند می تواند برای افزایش بهره مندی از مزیت ایزوگام مفید باشد.

نفوذ از بالا به پایین: 

نفوذ نم از پایین عمدتا ناشی از بارندگی یا تاسیسات آبی مثل کولر می باشد. عدم وجود عایق کاری رطوبتی مناسب در پشت بام باعث این گونه از نم زدگی می گردد.  این نوع نفوذ رطوبت در ابتدا به صورت ایجاد قارچ در سقف یا کنج دیوار ظاهر شده و در صورت عدم رسیدگی تبدیل به چکه و حتی ریزش سقف می گردد. محلهایی که بیشترین احتمال آسیب پذیری را دارند عبارت اند از:

  • محل قرار گرفتن رولهای ایزوگام روی یکدیگر (بند ایزوگام)
  • محل اتصال پایه های تاسیسات به سقف (پایه کولر، آنتن و …)
  • عدم شیب دهی مناسب به سمت آب راه (ناودان) که باعث آبگرفتگی می شود.
  • محل خروجی مجرای تاسیساتی از جمله هواکش فاضلاب، لوله های بخاری، کانال کولر و …

   محل اتصال تاسیسات به پشت بام یکی از اصلی ترین راههای نفوذ آب است. نصب ایزوگام در این قسمت چند لایه، با استفاده از مشعل مخصوص و با روشی متفاوت صورت می پذیرد.


نفوذ نم از پایین به بالا:

نفوذ نم از پایین به بالا نیز به چند دلیل اتفاق میافتد؛

  • عدم عایق کاری صحیح در پی ساختمان.
  • عدم وجود عایق در کنج دیوار بیرونی با زمین کناری که محل آبراه باشد.
  • عدم وجود عایق کاری در سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه.
  • شکستگی و آسیب در لوله و اتصالات آب و فاضلاب.

   نمود شایع این نوع از نفوذ به شکل قارچ ها و لکه های خطی در امتداد قرنیز و کنج کف ساختمان  ظاهر می گردد. بوی نامبطوع نم یک هشدار است. آن را جدی بگیرید.

نفوذ نم از بدنه:

این گونه از نفوذ عمدتا به دلیل عدم عایق کاری و نما سازی مناسب بدنه اصلی ساختمان، مثل نما بیرونی و عدم عایق کاری دیواره های سرویس بهداشتی و شکستگی در آبرو (ناودان) یا به کار گیری ایزوگام نامرغوب(عدم بهره مندی از ویژگی اصلی ایزوگام)  اتفاق می افتد. این نوع نفوذ به شکل ایجاد لکه در سینه دیوار ظاهر می گردد. مهمترین آسیب شناخته شده در این نوع از نفوذ رطوبت خطر برق گرفتگی در صورت تماس با سیم کشی برق ساختمان می باشد. چنانچه هر نوع از نفوذ نم در تماس با وسایل خانه منجمله وسایل چوبی مانند کمد های دیواری باشد، احتمال ایجاد انواع موریانه و حشرات دیگر و همچنین ایجاد بوی نامطبوع در ساختمان تا بیش از 50% افزایش میابد.

 

   تشخیص نفوذ نم در قسمتهای مخفی ساختمان (پشت کمدها) بر اساس بوی نامطبوع نم امکان پذیر است. تیم بوم شش راهنما و همراه همیشگی شما در انجام پروژه ایزوگام خواهد بود. درباره ما بیشتر بدانید.

مزیت ایزوگام فویل دار در افزایش طول عمر مفید ساختمان شهرهای صنعتی چیست؟

چنان چه ایزوگام به کار رفته در عایق کاری رطوبتی دارای جنس مرغوب و فویل آلمینیومی استاندارد باشد، ویژگی اصلی آن جلوگیری از تاثیر مواد شیمیایی می باشد. بعلاوه فوبل آلمینیومی دارای خاصیت بازتابی در مقابل اشعه های مخرب خورشید نیز می باشد. یکی از مخرب ترین انواع بارش، باران اسیدی می باشد. این نوع بارش عمدتاً در شهرهای بزرگ صنعتی که دارای آلودگی قابل توجه هوا هستند اتفاق می افتد. وجود ذرات ناشی از سوخت های فسیلی شامل اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن در هوا به شکل باران اسیدی به زمین بر می گردد. این نوع از باران با خاصیت تخریب پذیری بالا به روشهای گوناگون به بنای ساختمان آسیبهای جدی وارد می آورد به شکلی که فرسایش بام و دیواره های نما را تشدید کرده و عمر مفید آنها را کاهش می دهد.

   واکنش شیمیایی حاصل از غبار و باران اسیدی باعث سایش شیمیایی میشود. این سایش برای بقا و دوام ساختمان بسیار مخرب است.

شناخت کامل قسمتهای در معرض نفوذ آب در ساختمان، علاوه بر استفاده از عایق مناسب و روشهای نصب استاندارد، احتمال بروز مخاطرات ذکر شده را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. ایزوگام مناسب با تضمین افزایش عمر مفید ساختمان، بار حجم قابل توجهی از دغدغه های جاری زندگی را کاهش می دهد.

برای مثال استفاده از انواع ایزوگام فویلدار در شهرهای صنعتی با اجرای شیب و بندکشی مناسب در لبه پشت بام و در قسمت درپوش میتواند یکی از بهترین راهکارهای مقابله با باران اسیدی باشد.

   ایزوگام بهار گستر ممتاز بوم شش – دلیجان مناسب در مقابل باران های اسیدی.

مزیت دیگر ایزوگام به عنوان عایق حرارتی است

علاوه بر خاصیت عایق بندی رطوبتی، ویژگی دیگر ایزوگام عایق بندی حرارتی می باشد . هرچند انجام عایق کاری حرارتی استاندارد با استفاده از مصالح اصلی مانند الیاف معدنی، پشم شیشه، پشم سنگ و… صورت می پذیرد، با این حال سهولت در دسترسی، نصب آسان، دو منظوره بودن و هزینه پایین، مزیت ایزوگام نسبت به سایر مصالح عایق حرارتی می باشد.

  • اجرای ایزوگام در سقف،دیواره و کف تا میزان قابل توجهی از تبادل حرارتی و اتلاف جلوگیری می کند.
  • اجرای ایزوگام فویلدار با ویژگی بازتابی  آن، در خنک نگهداشتن فضای داخل ساختمان موثر می باشد.
  • با توجه به الیاف به کار رفته در تولید ایزوگام، این عایق رطوبتی در زمستان مانند پتو برای ساختمان عمل می کند.
  • با عایق کاری مناسب می توان 40 تا 50 درصد در انرژی گرمایی و سرمایی ساختمان صرفه جویی کرد. این صرفه اقتصادی در بلند مدت هزینه انجام هر گونه عایق کاری را توجیه می کند.

برای درک اهمیت ایزوگام بعنوان عایق حرارتی به نکات ذیل دقت کنید:

  • اختلاف دمای هوا در درون و بیرون ساختمان یکی از عوامل شناخته شده اما پنهان می باشد که طول عمر مفید ساختمان را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.
  • این عامل هرچند با دید عادی قابل تشخیص نبوده اما در عمل با منبسط و منقبض کردن مصالح منجر به ایجاد شکافها در سطوح رویی و لایه های زیرین دیواره ها می گردد.
  • تاثیر اختلاف دما بر دیواره هایی که فاقد نماسازی مناسب هستند بیشتر می باشد.
  • نماسازی مناسب با استفاده از مصالح استاندارد مانند سنگ، به نوعی عایق رطوبتی و عایق حرارتی به حساب می آید و تا حد قابل توجهی از ساختمان در مقابل رطوبت و اختلاف دما محافظت میکند

   ایزوگام در زمستان برای ساختمان مانند پتو عمل میکند، بشکلی که از ورود هوای سرد به داخل ساختمان جلوگیری کرده و از طرفی از خروج هوای گرم نیز جلوگیری میکند.

عمر مفید ساختمان

تعداد سالهایی که یک بنا به لحاظ استقامت و پایداری قابل سکونت و بهره برداری باشد، طول عمر مفید ساختمان گویند.خلاصه

  • از بین عوامل شناخته شده دو ویژگی اصلی ایزوگام به عنوان عامل موثر در عایق بندی رطوبتی و عایق بندی حرارتی جهت افزایش عمر مفید ساختمان ، غیر قابل چشم پوشی است.
  • ایزوگام بعنوان عایق رطوبتی مانع نفوذ نم به داخل ساختمان می شود و از پوسیدگی اجزا ساختمان جلوگیری میکند.
  • نفوذ نم از سه جهت ممکن است، از بالا به پایین، از پایین به بالا و از بدنه.
  • با انجام عایق کاری استاندارد و ایزوگام مناسب در سقف اصلی، سقف بین طبقات و دیواره ها می توان از بروز خسارت جلوگیری کرد. از طرف دیگر ایزوگام فویلدار در مقابل باران اسیدی در شهرهای بزرگ صنعتی، مانند سپر عمل می کند.
  • ایزوگام بعنوان عایق حرارتی با جلوگیری از اتلاف انرژی در زمستان نقش مهمی در افزایش عمر مفید ساختمان دارد.

بوم شش؛ یکبار برای همیشه

 

مدیر سایت

مدیر سایت

دیدگاه خود را بنویسید

با ما تماس بگیرید!

جهت مشاوره رایگان و ثبت سفارش