دلیجان ، بلوار فهمیده

ثبت پروژه
ثبت پروژه

ایزوگام چیست؟ همه چیز در مورد isogam و عایق کاری رطوبتی

ایزوگام چیست ؟ همه چیز در مورد ایزوگام دلیجان را یکجا ببینید! به نظر شما علت انتخاب این نام برای عایق ایزوگام چیست ؟ ایزوگام نوعی محافظ پلیمری بر پایه قیر ( شیره انواع قیر) و الیاف مصنوعی است که به واسطه پودرهای معدنی تقویت شده است. در این مقاله انواع ایزوگام را بصورت دقیق….

ایزوگام چیست ؟ همه چیز در مورد ایزوگام دلیجان را یکجا ببینید! به نظر شما علت انتخاب این نام برای عایق ایزوگام چیست ؟ ایزوگام نوعی محافظ پلیمری بر پایه قیر ( شیره انواع قیر) و الیاف مصنوعی است که به واسطه پودرهای معدنی تقویت شده است. در این مقاله انواع ایزوگام را بصورت دقیق بررسی کرده ایم.  اگر می خواهید خانه خود را در برابر باران عایقکاری کنید، یا اگر در کار ساخت و ساز و صنعت ساختمان هستید، لطفاً برای این متن وقت صرف کنید! چرا اصرار داریم چنین کاری را انجام دهید؟ در این مقاله از 0 تا 100 انواع عایق رطوبتی ایزوگام گفته شده است. دانستن این اطلاعات قطعا به نفع سرمایه و جیب شما است.

ایزوگام چیست و چه تفاوتی با عایق رطوبتی دارد؟

عبارت ایزوگام چیست و از کجا آمد؟ (Isogam / Isogum / Izogam)  یا عایق رطوبتی (waterproof) دو اصطلاحی که عموما توسط مردم هم معنی یکدیگر بکار برده می شوند. اما با وجود همپوشانی زیاد تفاوتهایی با هم دارند. در واقع اصطلاح “عایق رطوبتی”  نسبت به “ایزوگام” مفهومی گسترده و با دامنه کاربرد بیشتر می باشد. عایق رطوبتی دارای انواع و اقسام متفاوتی است.

مروری بر تاریخچه ایزوگام

برای آن که دقیقتر بدانیم ایزوگام چیست باید تاریخچه آن را مرور کنیم. حفاظت از سکونت گاه در برابر رطوبت از همان ابتدار روبرو شدن انسان با پدیده بارندگی اولویت بوده است. بشر مجبور بوده برای جلوگیری از بوی نامطبوع و حشرات، محل زندگی خود را در مقابل رطوبت محافظت کند.

در گزارشات باستان شناسی از بقایای سکونت گاه های کشف شده نشانه های زیادی وجود دارد. نشانه هایی که ثابت می کند انسان از ترکیب قیر معدنی با نوعی خاک رس (با دانه های ریز) بهره می گرفته است. آمیخته ای از قیر پخته شده و خاک رس جهت عایق بندی رطوبتی (waterproofing) و حتی به عنوان ملات به چشم میخورد. این نشانه ها مربوط به دوره ایلامی است.

قیر معدنی، نخستین عایق رطوبتی

بدون شک قیر معدنی یکی از ابتدایی ترین مواد بکار رفته برای آب بند کردن محل سکونت بوده است. ایرانیان قیر را از زمان باستان می شناختند. به خاطر خاصیت حرارت پذیری، ذوب شدگی و چسبندگی آن را بعنوان عایق ضد آب به کار برده اند. از تحقیقات اینطور گمان می رود که واژه قیر اولین بار در دوره ایلامی ها ابداع شده است.

به صورت کلی قیر دو نوع است. قیر معدنی که به صورت کلوخه های سفت استخراج می شود. با حرارت دادن، آن را تبدیل به قیر مایع می کنند. قیر نفتی که از پالودن نفت خام بدست می آید. امروزه قیر نفتی بیشترین مصرف را در راه سازی و آب بندی سازه های ساختمانی بخصوص در ایران دارد.

کاهگل و شیروانی در ایران

کاه گل و شیروانی از کجا آمدند؟ در ایران، از گذشته تا امروز معماری هر منطقه بر اساس شرایط جوی بوده است. مثالا در مناطق پربارش بویژه شهرهای شمالی، سقف خانه ها بصورت شیب دار بنا می شدند. در مناطق کم بارش مانند نواحی مرکزی، شمال شرقی، و جنوبی، پشت بام را به شکل افقی احداث می گشتند. کاهگل بعنوان عایق سقف های افقی و شیروانی بعنوان عایق سقف های شیب دار بکار می رفتند.

کاهگل روی سقف مسطح خانه های ایران

گذشتگان سقف های مسطح (افقی) را به وسیله کاهگل ضد آب می کردند. کاهگل در اصل مخلوطی از آب، خاک و کاه می باشد. این دو با یکدیگر ترکیب شده و گِل بدست آمده روی سطح پشت بام پهن می شود. وجود کاه، هم از ترک خوردن گل خشک شده جلوگیری می کند و هم مانع ماندگاری رطوبت می شود.

از معایب کاه گل یخ زدن در زمستان و رویش گیاهان در بهار است. بدین منظور، نمک را با کاهگل ترکیب می کنند تا از رویش گیاهان و یخ زدن کاهگل جلوگیری شود. بعلاوه، کاهگل فاقد چسبندگی کافی بوده و باران قوام آن را از بین می برد، لذا نیازمند ترمیم سالانه است.

   با این همه هنوز هم در بسیاری از مناطق روستایی ایران از کاهگل استفاده می شود.

شیروانی در ایران چگونه شکل گرفت؟

سقف های شیب دار در گذشته به وسیله ورقه های مس یا آهن شیروانی می گشتند. اصطلاح شیروانی برگرفته از شهر شیروان قفقاز است که در گذشته مستعمره روسیه بود. در شیروان بام های شیب دار با ورق های فلزی (آهن سیاه) پوشانده می شد. ایرانیان این روش را فرا گرفته و آن را با نام شیروانی در ایران رایج کردند. این گونه شیروانی در ایران شکل گرفت

مبدا شکل گیری انواع ایزوگام بعنوان یکی از انواع عایق رطوبتی

اویل دهه 50 شمسی (1350) یک شرکت تولیدی به نام ایزوران با تولید کردن انواع الیاف شیشه برای عایق بندی حرارتی و برودتی (صوتی)، دانش فنی روز دنیا را با همکاری متخصصان اروپایی (بویژه آلمانی ها) بکار بست. پس از آن با گسترش شهرنشینی و رشد صنعت ساختمان سازی (در ایران)، نیاز به ابداع عایق ضد آب که علاوه بر بهینه بودن روش نصب نسبت به روشهای قدیمی (قیر گونی)، صرفه اقتصادی و کیفیت بالاتر نیز به همراه داشته باشد بیش از پیش احساس می شد. برای این که بیشتر بدانید انواع ایزوگام چیست این متن را دنبال کنید.

این شرکت با بهره گیری از دانش کشور ایتالیا تولید نوعی عایق رطوبتی بر پایه قیر صنعتی (قیر نفتی) و با نام تجاری ایزوگام را در دستور کار خود قرار داد. بدین ترتیب اولین واحد تولید isogam در سال 1356 بطور رسمی افتتاح شد. در ابتدا ساختار تولیدی انواع  ایـزوگام بسیار ساده بود. درسال های بعد با رشد صنعت پتروشیمی و افزایش تنوع تولیدات جانبی مواد خام نفتی (پلیمرها)، بر اساس نیازهای وقت و نواقص محصول ابتدایی،کاستی ها در مدلهای جدید ایزوگام برطرف شد. محصول جدید عایقی مقاوم تر و با کیفیت  بود که پیشرفت قابل توجهی را نشان می داد.

عایق ایزوگام دلیجان

برای این که بدانیم چرا عایق ایزوگام دلیجان سر زبانها افتاد باید در مورد گذشته آن بیشتر بدانیم. هرچند ایزوگام برای اولین بار حدود نیم قرن پیش (1352) از ترکیبات مواد پتروشیمی و نفتی در ایران تولید شد، اما از اوایل دهه هفتاد (1370) بود که تولید عایق ایزوگام در ایران با جهشی ویژه مواجه گردید. در نتیجه این جهش شهرستان دلیجان بعنوان اولین قطب تولید انواع عایق ایزوگام در کشور پا به عرصه ظهور نهاد.

شهرستان دلیجان با حدود 50 هزار نفر جمعیت حدود 400 واحد صنعتی و تولیدی فعال دارد. از این بین حدود 80% شرکتها تولید کننده ایزوگام دلیجان  هستند. با وجود چالشهای اقتصادی و تولیدی اخیر از کل تعداد شرکتها تولید ایزوگام دلیجان  حدود 120 واحد آن فعال می باشد.

بیشتر کارخانه های ایزوگام دلیجان در حومه شهر ساخته شده اند. به همین دلیل درحال حاضر شهرستان دلیجان قطب تولیدی عایق ایزوگام در ایران است. شهرک صنعتی دلیجان واقع در کیلومتر 5 جاده اصفهان، قطب صنعتی بوعلی دلیجان واقع در کیلومتر 5 خروجی محلات (Mahallat) و ناحیه صنعتی راونج دلیجان واقع در کیلومتر 10 جاده سلفچگان مرکز اصلی تولیدانواع  ایزوگام در این شهر می باشند.

چرا دلیجان قطب تولید انواع ایزوگام شد؟

ایزوگام دلیجان به دلیل دارا بودن بهترین کیفیت در آغاز کار، برخورداری از برندهای متنوع و تولید انبوه ،دلیجان (Delijan) را به یک شاخص معتبر تولید انواع ایزوگام در کشور تبدیل کرد. این عنوان به دلیل شاهراه بودن موقعیت جغرافیایی دلیجان و نزدیکی با تامین کنندگان مواد اولیه (مثل قیر) و همچنین امکان ارسال از این شهرستان مرکزی به تمامی نقاط کشور، همچنان باقی است.

همچنین، رشد و توسعه صنعت ساختمان در کشور، تولید کنندگان را بیش از پیش به سمت این محصول (isogam) سوق داد و بدین ترتیب شرکتهای متعدد عایق ایزوگام  دلیجان در این شهرستان تولید عایق رطوبتی خود را آغاز کردند. امروزه دلیجان بزرگترین خوشه صنعتی کشور است.

سایر قطبهای تولید انواع ایزوگام در ایران

حدود 70 درصد تولید isogam  ایران در شهرستان دلیجان انجام می شود. با این حال شهر های ارومیه، مشهد مقدس، و شیراز نیز جزو شهر های مهم تولید انواع ایزوگام در ایران می باشند. بعلاوه، ایزوگام در سایر شهرها نظیر تهران، اصفهان، تبریز، همدان، اشتهارد، ساری، مازندران، زنجان و …. نیز تولید می شود.

انواع عایق رطوبتی (10 عایق برتر ساختمان)

همانطور که گفته شد، علاوه بر ایزوگام، سایر انواع عایق رطوبتی جهت عایق کاری استفاده می شوند. قیر، قطران، قیرگونی، پرایمر و انواع مدرنتر که با خاصیت ضد آب، برای مصارف صنعتی و ساختمانی قابل استفاده می باشند. در ادامه هر یک از انواع عایق های رطوبتی (waterproof)  را به اختصار توضیح می دهیم:

دسته بندی کلی عایق رطوبتی

به صورت کلی انواع عایق ها را به دو دسته کلی تقسیم می کنند: 1- عایق های رطوبتی نساخته . 2- عایق های رطوبتی پیش ساخته

عایق رطوبتی نساخته

عایق هایی رطوبتی نساخته ، نیاز به فرایند تولیدی خاصی نندارند. صرفا به با استفاده از مواد اولیه در محل نصب به وسیله تجهیزاتی از قبیل گاز، مشعل، طی پخش کن، سطل های مخصوص و … آماده شده و نصب می گردد. قیر و قیر گونی از این نوع عایق های رطوبتی هستند.

1- قیر

قیر در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر استفاده در صنعت ایزوگام، آسفالت و قیر و گونی، در راه سازی، صنعت پتروشیمی و … کاربرد فراوانی دارد. از گذشته تا به امروز از قیر معدنی و نفتی (صنعتی) به تنهایی به عنوان عایق رطوبتی استفاده شده است.

با وجود غیر قابل نفوذ بودن در برابر آب و نیز خاصیت چسبندگی آن، امروزه به دلیل مقاومت پایین در برابر سرما و احتمال شکسته شدن، کمتر مورد توجه قرار دارد.

قیر معدنی

قیر معدنی یا غیر طبیعی. این نوع از قیر که استفاده از آن توسط انسان قدمت بالایی دارد به بصورت تکه های سفت (شبیه زغال سنگ) از معادن استخراج می شود. کرمانشاه یکی از معادن قیر معدنی در ایران است. قیر معدنی خود انواع گوناگونی دارد و بهترین عایق رطوبتی طبیعی شناخته شده در دنیا می باشد و از استحکام بالاتری نسبت به قیر نفتی برخوردار است.

قیرهای نفتی (تقطیری)

قیر نفتی یا تقطیری که بیشترین مصرف صنعتی در دنیا را دارد، از پالودن نفت خام و در آخرین مرحله تقطیر نفت به دست می آید. به عبارتی، نفت خام تا دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد قابل حرارت است. در دماهای مختلف به ترتیب از کمترین دما بنزین، نفت، گازوئیل، مازوت و سایر روغن ها استخراج شده و در نهایت در دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد که بالاترین درجه حرارت وارد شده به نفت خام است، قیر به دست می آید. قیر که سنگین ترین ماده موجود در نفت خام است، پس از تصفیه و اصلاح آماده مصرف می شود.

انواع قیر نفتی

  قیر خالص:  یا قیر معمولی در واقع قیر 15 در 90 (15-90) است که در کارخانه های قیر سفت کنی با حرارت دادن درجه نفوذ آن را کاهش داده و تبدیل به ۶۰-۷۰، ۸۵-۱۰۰ و …می شود. دو عددی که همراه قیر خالص می‌آید بیانگر آن است که درجه نفوذ قیر در این محدوده قرار دارد. عدد اول (عدد بزرگتر) بیانگر درجه نفوذ قیر و عدد دوم (عدد کوچکتر) بیانگر نقطه نرمی قیر است.

 قیر پالایشگاهی: در اصل همان قیر خالص 60 در 70 می باشد. به آن قیر شل هم می گویند چرا که قابلیت نفوذ پذیری بالایی دارد. در تولید عایق ایزوگام استاندارد عمدتاً از این قیر استفاده می شود. البته بهترین نوع قیر پالایشگاهی جهتتولید انواع  ایزوگام قیر 85-100 است.

 قیر دمیده: قیر نفتی (قیر پالایشگاهی) را با دمیدن هوا، تحت فشار و حرارت قرار داده و به این شکل قیر دمیده با درجه نفوذ کمتر تولید می شود. در تولید این نوع قیر که در بعضی از کارخانه های ایزوگام نیز فرآوری می شود، متاسفانه به جای قیر شل پالایشگاه از مازوت یا نفت کوره استفاده می شود. قیر دمیده به علت داشتن مازوت، بسیار قابل اشتعال می باشد و از هیچ نظر مناسب تولید ایزوگام و قیر گونی نمی باشد.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

قیر ها ی مایع:

 قیر محلول: این نوع قیر به صورت محلول در حلال های نفتی است و به حالت نیمه جامد در موارد خاص مصرف می شود.

 امولسیون قیر (قیر آبه): طبق تعریف علم شیمی، به زبان ساده امولسیون به مخلوط دو ماده ای گفته می شود که در هم حل نمی شوند. به عبارت دیگر مخلوط معلق. امولسیون قیر در واقع ترکیب آب و قیر است به طوری که قیر را گرم می کنند و آن را به صورت ذرات بسیار ریز، در آب می پاشند. چنانچه در مکانی نیاز به قیر مایع باشد و در عین حال امکان گرم کردن قیر وجود نداشته باشد از امولسیون  قیر استفاده می کنند.

 قیر ام  سی: از آن جهت قیرپاشی جاده ها و محوطه ها قبل از اجرای آسفالت با هدف کاهش گرد و خاک استفاده می شود. این قیر دارای نفوذ پذیری بالا بوده و در عین حال به دلیل وجود مایعاتی نظیر بنزین و گازوئیل در آن به سرعت خشک شده و قوام خود را به دست می آورد. به همین به چرخ ماشین آلات نصب آسفالت نمی چسبد. این قیر خطرناک و قابل اشتعال بوده و بوی خاصی دارد. قیر ام سی یا MC دارای انواع MC30، MC250، MC800 و MC3000 می باشد.

ویژگی های قیر:
  1. قیر از ورود سرما و گرما به محیط و لایه های تحت پوشش جلوگیری می کند.
  2. خاصیت انعطاف پذیر و برگشت پذیر دارد. یعنی در اثر حرارت از سختی به سفتی، خمیری و آبکی تغییر شکل می دهد. هنگام پایین آمدن دما مجددا مراحل فوق را طی و به حالت سختی برگشت می کند.
  3. در مقابل نیروهای کششی مقاوم بوده و قابلیت تحمل فشار بالا را دارد.
  4. در برابر اسیدها، بازها و نمک ها مقاوم است.
  5. قیر دارای عمری طولانی است و خواص فوق را برای مدت زمان زیادی در خود نگه می دارد.
۲- قیر و گونی

قیرگونی به علت فراوانی مواد اولیه مانند انواع قیر و الیاف گونی، یکی از متداول ترین عایق های رطوبتی در ایران است.

قیرگونی به دو شکل اجرا می‌شود؛ یک لایه و دو لایه: در نوع یک لایه ابتدا یک لایه قیر سپس یک لایه گونی و دوباره روی آن یک لایه قیر می‌ریزند (یک لایه گونی). در نوع دو لایه ابتدا یک لایه قیر سپس روی آن یک لایه گونی و دوباره یک لایه قیر و روی آن یک لایه گونی و در آخر یک لایه قیر می‌ریزند (دو لایه گونی).

در واقع قیر گونی استاندارد با بهره گیری از 380 گرم الیاف گونی ریزبافت در هر متر مربع، محدودیت های قیر خالص (شکستگی در سرما و عدم استحکام کافی) را تا حد قابل قبولی برطرف ساخته است. ضخامت قیر گونی بین 2 تا 3 سانتی متر است.

معایب قیر گونی
  1. استقامت آن در برابر کشش و تغییرات شدید آب و هوا (دمایی زیر 5 درجه) پایین است.
  2. به دلیل وزن بالای قیر نسبت به گونی، به خوبی در درزهای گونی نفوذ نمی کند. در نتیجه امکان نفوذ نم و فاسد شدن عایق زیاد است.
  3. اجرای آن در بسیار از قسمتهای ساختمان مشکل است و خیلی زود دچار شکستگی می شود.
  4. تاخوردگی گونی به شدت کیفیت عایق را تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات جدی ایجاد می کند.
  5. در فصل گرما در مقابل آفتاب قیر نرم و روان می شود. این موضوع بلاخص در محیطهای دارای شیب بیش از 10 % استفاده از قیرگونی را غیر ممکن می کند.
  6. عمر مفید قیرگونی به طور متوسط کمتر از ۱۰ سال بوده و ترمیم آن مشکل و پر هزینه است.
  7. امکان نظارت و کنترل به نحوه تولید و اجرای قیر گونی وجود نداشته در نتیجه فاقد هر گونه علامت استاندارد و ضمانت نامه می باشد.

عایق های رطوبتی پیش ساخته

منظور از پیش ساخته بودن ایزوگام چیست ؟ این نوع عایق ها در محل تولید کارخانه به وسیله خطوط تولیدی و با فرمولاسیون تخصصی فرآوری شده و سپس جهت اجرا به محل نصب منتقل می شود. از این دسته عایق ها می توان قطران، پرایمرها، ماستیک ها و درزبندها، سیلرها، عایق های رطوبتی پلیمری،  عایق های رطوبتی ساخته شده بر پایه سیمان و عایق های رطوبتی نوین شامل ایزوشینگل، نماسیل، واترسیل، آرت فلکس، رنگ نانو، ایزوپل و الاستومری را نام برد. این محصولات را در کنار انواع ایزوگام (isogam)  مورد بررسی قرار می دهیم. با پوشش های پیش ساخته بسیاری از مشکلات عایق کاری رطوبتی حل شده و طی دهه های اخیر استفاده از آنها رایج است. شاید حالا بشتر فهمیده باشید ایزوگام چیست.

1- عایق رطوبتی قطران

قطران از حرارت دادن زغال سنگ به دست می آید. برای ساخت قطران، به وسیله حرارت گاز آن را خارج می کنند سپس گاز بدست آمده را با سرد کردن تبدیل به مایع می کنند. به ماده حاصله قطران گفته می شود. قطران هم مانند قیر دانه های سنگی را به یکدیگر می چسباند از این رو برای ساختن رویه های سیاه و نیز در عایق کاری رطوبتی به مصرف می رسد. اگر میدانید تفاوت قطران با قیر ایزوگام چیست در پایین همین مقاله کامنت بنویسید.

2- پرایمرها

پرایمرها که به آن آسترها هم گفته می شود، دسته ای از عایق های پیش ساخته بر پایه قیر، رزین و حلال های مختلف می باشند که به حالت مایع در آمده و با استفاده از قلم رنگ، غلتک و یا اسپری بر روی سطح اعمال شده و پوششی ضد رطوبت و ضد زنگ ایجاد می کند.

از انواع مختلف پرایمرها جهت عایق کاری رطوبتی سطوح بتنی، اسکلت فلزی ساختمان، صفحه ستون ها، تانک های ذخیره آب، لوله های فلزی انتقال آب، نفت و گاز استفاده می شود. پرایمرها به عنوان مکمل جهت پوشش زیرین عایق رطوبتی پیش ساخته بام جهت ایجاد چسبندگی بهتر به کار می روند. به نظر شما کارایی پرایمر در تولید انواع ایزوگام چیست ؟

درز بند پشت بام - عایق بام
درزبندها نوعی از انواع عایق رطوبتی هستند
3- ماستیک ها و درزبندها

ماستیک نوعی عایق رطوبتی است که عمدتا به منظور آب بند کردن درزها و شکافهای سطوح مختلف از قبیل بتن ها، فلزها، آسفالت، و سایر شیارها مورد استفاده قرار می گیرد. مواد اولیه تهیه ماستیک ها شامل انواع قیر، پلیمر، رزین، حلالها و انواع پر کننده می باشد. ماستیک به روش سرد یا گرم قابل اجرا می باشد. از جمله ویژگی های ماستیک ها و درزبندها رطوبت ناپذیری، انعطاف بالا، چسبندگی و مقاومت بالای آنها می باشد. با توجه به این که درزبندها پس از خشک شدن حالت لاستیکی پیدا می کنند، در مقابل فشار، ضربه، تغییرات دما و لرزش نسبی ساختمان مقاومت خوبی دارد.

4- سیلرها

تفاوت سیلر با ایزوگام چیست ؟ سیلر در واقع نوعی رنگ یا مکمل آن است که جهت پر کردن منافذ و شیار های چوب قبل از رنگ نهایی به کار می رود و سبب ایجاد استحکام و سختی بیشترِ رنگ های نهایی می شود. علاوه بر این سیلر خاصیت ضد رطوبتی نیز دارد. مهمترین عیب سیلر این است که نباید در مجاورت حرارت مستقیم یا زیر نور مستقیم خورشید قرار گیرد.

5- عایق های رطوبتی پلیمری

عایق های رطوبتی پلیمری جهت عایق کردن اتصالات بکار رفته و به صورت ورقه برای عایق کردن سطوح نیز استفاده می شود. علاوه بر عایق رطوبتی، پلیمرها عایق حرارتی نیز به حساب می آیند. انواع آن عبارتند از: عایق های بوتیلی، اکریلیک، پلی یورتان، سیلیکون، پلی استر نبافته، اپوکسی، عایق های ابری و … . از این عایق ها جهت پر کردن درز درها، پنجره ها و دریچه ها استفاده می شود.

6- عایق های رطوبتی بر پایه سیمان

عایق های رطوبتی که بر پایه سیمان و آب (دوجزئی) ساخته می شوند عمدتا بصورت پودر بوده که با آب مخلوط شده و به سادگی روی سطوح بتنی و آجری قابل بهره برداری می باشند. این نوع عایق پس از خشک شدن خاصیت الاستیکی پیدا می کنند. در نتیجه در برابر فشار، ضربه، تغییرات دمای و ترک خوردن بسیار مقاوم هستند. یکی ازمهمترین ویژگی های این نوع عایق این است که فاقد مواد شیمیایی و سمی بوده در نتیجه جهت عایق بندی مخازن آب آشامیدنی استفاده می شوند.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که انواع عایق ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

7-عایق های رطوبتی نوین

انواع عایق رطوبتی به غیر از ایزوگام چیست ؟ با گسترش تکنولوژی امروزه شرکت ها و کارخانه های تولید کننده عایق های رطوبتی با بهره گیری از علم روز و فرمولاسیون های ابداع شده انواع نوینی از عایق های رطوبتی را تولید می کنند که در ادامه به توضیح مختصر آنها خواهیم پرداخت:

ایزوشینگل:

تفاوت ایزوشینگل با ایزوگام چیست ؟ ترکیب لایه ای از قیر تقویت شده با پلیمرهای استاندار با یک لایه تیشو یا پلی استر ایزوشینگل نام دارد. این محصول با هوان مواد اولیه و ساختار ایزوگام تولید می شود، دارای استقامت بالا بوده و برای سقف های شیب دار با زاویه بیش از ۱۵ درجه که نصب isogam بر آنها منطقی نیست، استفاده می شود. در واقع ایزوشینگل همان ایزوگام با روکش سنگ ریزه است که در قطعات کوچک رنگی روی سطوحی که نیازمند انعطاف هستند، نصب می شود. نصب آسان، وزن سبک، عمر طولانی، تنوع در طرح و رنگ و ظاهر زیبا از ویژگی این عایق است. بنظر شما فرق ایزوشینگل با ایزوگام چیست؟

نماسیل:

تفاوت نماسیل با ایزوگام چیست ؟ این عایق پوششی بر پایه آب و متشکل از رزین ها و پوشش دهنده های با ثبات می باشد. نماسیل پس از اجرا ضمن محافظت از سطح زیر کار و ممانعت از شوره زدن آن، ایزوله ضد آبی برای سطح زیرین ایجاد می کند. این محصول در رنگ های مختلف جهت نمای خارجی و داخلی ساختمان موجود بوده و برای سقف های شیب دار و استخرها مناسب است. همچنین بر روی کلیه سطوح قابل اجراست.

واترسیل:

تفاوت واتر سیل با انواع عایق ایزوگام چیست ؟ محصولی بر پایه آب و حلال است که به عنوان عایق رطوبتی و پوشش محافظ روی سطوح کاشی، سرامیک، بتن و مخازن فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.

درزگیر نانوعایق رطوبتی آرت فلکس:

تقاوت آرت فلکس با انواع ایزوگام چیست ؟ این عایق از نوع سبک و کم حجم می باشد، از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و امکان استفاده از آن در انواع مکان های مختلف ساختمان وجود دارد. عایق آرت فلکس به هیچ عنوان آب و رطوبت را جذب نمی کند. استفاده از آن به دلیل سبکی، وزن نهایی سازه را افزایش نمی دهند. این عامل خود موجب افزایش تاب آوری و مقاومت ساختمان خواهد شد. آرت فلکس به لحاظ اقتصادی بسیار بصرفه است.

عایق رطوبتی رنگ نانو:

این عایق رطوبتی بر پایه رنگ دانه هایی است که ذرات آن در ابعاد نانو می باشند. به دلیل این که ذرات سازنده این رنگ 10 بار کوچکتر از ذرات رنگهای عادی است، قابلیت نفوذ بالایی به منافذ سطوح داشته و خاصیت ضد آب مقاومی ایجاد می کند. در نتیجه از نفوذ نم و رطوبت به سطوح جلوگیری می کند. رنگ نانو به راحتی با استفاده از ابزار رنگ آمیزی معمولی قابل اجرا بر روی سطوح می باشد. این نوع عایق رطوبتی در برابر نور خورشید و تغییرات دمایی آب و هوا مقاوم و اجرای آن با سهولت انجام می شود. به نظر شما تفاوت رنگ نانو انواع ایزوگام چیست ؟

عایق رطوبتی ایزوپل:

تفاوت ایزوپل ایزوگام چیست ؟ عایق ایزوپل عایق پلیمری ساخته شده بر پایه آب است. چسبندگی بالایی میان ذرات این محصول وجود دارد که باعث شده مقاومت بالایی در برابر نفوذ رطوبت و آب داشته باشد. اجرای آن نیز به سهولت انجام می گیرد و پس از اجرا سطحی کاملا یکدست و یکنواخت را ایجاد می کند. از این محصول می توانید در عایق بندی دیوار و پشت بام استفاده کنید. فرق ایزوپل با ایزوگام چیست شما می دانید؟

عایق رطوبتی الاستومری:

تفاوت الاستومری با  ایزوگام چیست ؟ نوعی عایق انعطاف پذیر با خاصیت ارتجاعی است. استفاده از آن را در انواع مکان های مختلف ساختمان ممکن است. این عایق دارای ساختار سلول بسته بوده که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، دما و حرارت داشته از همین رو به عنوان عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی هم استفاده می شود. در برابر رشد قارچ ها بسیار مقاوم بوده و وزن آن سبک است. عایق الاستومری را می توانید به صورت رول هایی با قطر ۶ تا ۱۱۴ و طول ۲ متر همچنین با ضخامت ۶ تا ۵۰ میلیمتر در بازار تهیه کنید. این نوع waterproof اغلب مصارف صنعتی در تاسیسات و مخازن پالایشگاه ها و صنایع خودروسازی دارد.

8-عایق رطوبتی ایزوگام چیست؟

ایزوگام را که همه می شناسند. محصولی بسیار رایج جهت عایق بندی بام منازل که به صورت رول های یک طرف چسب در بازار موجود می باشد. نصب آن بسیار راحت و تنها با اعمال حرارت به این رول ها، آن ها را به سطح مورد نظر می چسبانند. عمر مفید انواع عایق ایزوگام از 7 تا 25 سال است. از مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارد. انواع ایزوگام ها در انواع یک لایه یا دولایه، در انواع فویل دار، پودری، سنگریزه ای و رنگی تولید و به بازار عرضه می شود.

ایزوگام - رول ایزگام isogumهمه چیز در مورد ایزوگام :

 ایزوگام چیست ؟ ایزوگام نوعی عایق رطوبتی پیش ساخته است. محصولی با قدمت حدود 40 سال، با ساختاری دو لایه از تیشو الیاف شیشه و پلی استر که توسط قیر تقویت شده با پلیمرها پوشیده شده ‌است. عایق ایزوگام به منظور آب بندی قسمت های مختلف سازه های ساختمانی و تاسیساتی به کار گرفته می شود. استفاده از این بستر پلیمری به منظور آب بندی ساختمان اولین بار در کشور ایتالیا انجام گرفته و خطوط تولید آن در ایران الگو برداری شده است. امروزه isogam بعنوان یک محصول کاملا بومی در اختیار مصرف کنندگان ایرانی قرار می گیرد.

ایزوگام فرآورده ای نفتی است که طی فرایندی صنعتی، متکی به دانش، تجربه، تخصص و فناوری در راستای ایمن سازی سازه‌های ساختمانی و صنعتی در برابر نم و رطوبت تولید می شود و انواع گوناگونی دارد. بستر این عایق به دو صورت دو لایه ( تیشو فایبر گلاس نخ دار و پلی استر ۱۱۰ گرمی ) می باشد که مقاومت کششی بالایی را در آن ایجاد کرده و در برابر لرزشهای ساختمان مقاوم می سازد.

نام تجاری ایزوگام چیست و از کجا امد؟

در واقع ایزوگام، نام تجاری نوعی عایق آماده (پیش ساخته) ضد آب برای پوشاندن پشت بام، سرویسهای بهداشتی، پی ساختمان، دیواره های بیرونی، استخر و مانند آن است که مانند پوششی برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت عمل می کند. آنچه مشخص است isogam دارای ریشه لاتین بوده (ریشه پارسی برای آن نمی توان یافت) متشکل از دو بخش ایزو + گام می باشد. ایزو یا iso در اصل کلمه ای با ریشه فرانسوی مخفف isole هست که در انگلیسی isolate به کار برده میشه و به معنی جدا کردن یا عایق دار کردن می باشد. گام یا gam نیز به معنی گردآوری گردن، جمع گردن.

معنی ایزوگام چیست ؟ (به انگلیسی)

احتمال می رود ایزوگام در ابتدا یک نام خاص و ابداعی بوده است. اما طول زمان معنی عام به خود گرفته است، بنابراین نمی توان معادل دقیقی در زبان انگلیسی برای آن بکار برد. از میان مواردی که هم معنی ایزوگام به کار برده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

Waterproof : به معنی ضد آب یا دافع آب یا Waterproofing به معنی ضد آب کردن. فرایندی که طی آن، یک جسم یا سطح، ضد آب و مقاوم در برابر آب گردد. هر دوی این اصطلاحات بیشتر مصداق عایق رطوبتی می باشند و همانطور که گفته شد، عایق رطوبتی اصطلاحی کلی و گسترده بوده و ایزوگام تنها یکی از انواع آن می باشد که مخصوص ساختمان است. بنابراین استفاده از این اصطلاح نمی تواند معادل دقیق ایزوگم باشد. برای مثال waterproof backpack (کوله پشتی ضد آب)، waterproof shoes (کفش ضد آب) waterproof watch (ساعت ضد آب) و .. موارد استفاده از این اصطلاح هستند.

isolation: ایزولاسیون یابه معنی پوشاندن سطح پشت‌بام‌ها، دیوار و کف زمین می‌باشد که توسط یک یا چند لایه با استفاده از عایق‌ها صورت می گیرد تا از نفوذ رطوبت و آب به لایه زیرین جلوگیری کند. این اصطلاح نیز مترادف عایق رطوبتی بوده و نمی تواند معنی دقیقی برای ایزوگام باشد.

پس کلمه ایزوگام از کجا آمد؟

همانطور که گفته شد ایزوگام از دو بخش “ایزو + گام” تشکیل شده است. برای پاسخ بهتر به این سوال که ایزوگام چیست باید بدانیم این کلمه بدون شک ریشه لاتین دارد. آنچه با قطعیت می توان گفت، این اصطلاح یک کلمه نوظهور بوده که قدمتی بین 50 تا 70 سال دارد. هرچند از ریشه نام گذاری این محصول بعنوان یکی از انواع عایق رطوبتی اطلاع دقیقی در دست نیست، نتیجه تحقیقات ما نشان می دهد که “ایزوگام” بعنوان برندی خاص برای یک نام تجاری اولین بار توسط فردی (احتمالا ایتالیایی) ابداع شده است و رفته رفته معنی عام به خود گرفته است.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که انواع ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

Isogam یا isogum  تفاوت ایزوگام با ایزوگام چیست ؟

آنالیز ریشه لاتین این کلمه ما را به دو مسیر متفاوت هدایت می کند:

Isogum : متشکل از دو بخش iso + gum = به معنی “گستردن عایق چسبنده” . gum در لغت هم به معنی چسب و هم به معنی پهن کردن و گستردن به کار می رود (همانطور که در بالا اشاره شد iso مخفف عبارت isolation است).

Isogam : متشکل از دو بخش iso + gam = به معنی “اجماع عایق ها” یا “گردآوری عایق ها ” . gam در لغت به معنی گردآوری می باشد.

به نظر می رسد ابداع کننده در تلاش بوده است عنوانی خاص و جامع برای محصولی در زمینه عایق رطوبتی به کار گیرد.

به تمام این اوصاف، اشاره به این نکته لازم است که امروزه علاوه بر اصطلاحات فوق، استفاده از کلمه izogam نیز رایج است. این تحقیقات توسط تیم بوم شش انجام شده تا بهتر بدانیم ریشه کلمه ایزوگام چیست .

ایزوگام، عایق رطوبتی اصلی صنعت ساختمان:

ایزوگام، این فرآورده پلیمری که امروزه بعنوان اصلی ترین محصول جهت عایق کاری و آب بندی ساختمان استفاده می شود، جایگزین بسیار مناسبی برای آسفالت و قیر گونی می باشد. مزیت‌های isogam‌ از صرفه اقتصادی گرفته تا راحتی اجرا، استقامت بالا در عین وزن پایین ( در مقایسه با آسفالت که بسیار سنگین وزن است) باعث شده به تدریج جای سایر روشهای عایق رطوبتی را گرفته و از مرحله پی و فونداسیون تا ایزولاسیون دیوارها، سرویس‌ها و پشت بام، به سادگی به کار گرفته شود.

مهمترین مزیت ایزوگام چست ؟

یکی از مهمترین مزیت های ایزوگام چیست ؟ عایق ایزوگام  نسبت به سایر عایق های رطوبتی مورد استفاده در ایران، تولید آن با استفاده از انواع مواد اولیه داخلی و فراورده های نفتی بومی می باشد و عدم نیاز به اقلام وارداتی بوده که این امر هزینه تولید این محصول را تا حقد قابل توجهی کاهش داده است و در مقایسه با سایر انواع عایق رطوبتی از صرفه اقتصادی قابل توجهی برخوردار است. کاربرد انواع ایزوگام  چیست؟ پوشش مقاومی از قیر و الیاف مصنوعی تیشو و پلی استر است که به وسیله حرارت مشعل بر بستر بام چسبانده می‌شود و از نفوذ نم و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. عمر مفید isogam تحت تاثیر کیفیت مواد اولیه بوده و محصولات موجود در بازار به طور میانگین بین 7 تا 17 سال عمر مفید دارند.

عوامل موثر بر کیفیت و قیمت انواع عایق چیست؟

عوامل تاثیر گذار بر کیفیت ایزوگام که بدون شک قیمت آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، موارد متعددی هستند. با توجه به این که تولید isogam یک فرایند تخصصی و پرچالش است، در نتیجه کیفیت انواع ایزوگام امروزه به عوامل زیادی وابسته است: کیفیت شیره قیر استفاده شده، کیفیت تیشو و الیاف پلی استر بکار رفته، میزان پودر تالک به کار گرفته شده ، استاندارد بودن خط تولید، استفاده از فرمولاسیون استاندارد، نیروی کارآمد و با تجربه تولید و …

کیفیت قیر بکار رفته در تولید عایق ایزوگام

ایزولاسیون پشت بام به وسیله ایزوگام همواره تحت تاثیر عوامل جوی قرار داشته است. تنوع آب و هوایی در ایران و همچنین اختلاف دمای قابل توجه بین فصول مختلف سال آسیب پذیری این فراورده نفتی را غیر قابل اجتناب می کند. این نکته لزوم استفاده از قیر مناسب با شرایط جغرافیایی را آشکار می سازد و می بایست از قیر متناسب با آب و هوای منطقه استفاده کرد. بطور مثال قیری که در درجه حرارت 40 درجه نرم و روان می گردد، برای تولید isogam جهت مناطق جنوبی ایران توصیه نمی گردد. استفاده از قیر متناسب با شرایط جغرافیایی غیر قابل چشم پوشی می باشد. انواع قیر بکار رفته در تولید عایق ایزوگام چیست ؟

کدام عامل بر کیفیت ایزوگام بیشترین تاثیر را دارد؟

همانطور که قبلا بارها اشاره کردیم، کیفیت ایزوگام تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. 3 گروه کلی این عوامل عبارتند از : 1- عوامل مرتبط با مواد اولیه مصرفی (فرمولاسیون استاندارد)، 2- عوامل مرتبط با خط تولید و 3- عامل انسانی.

از بین عوامل مربوط به مواد اولیه، کیفیت قیر در درجه اول اهمیت می باشد. بعد از قیر الیاف پلی استر در درجه دوم قرار دارد. در واقع این الیاف پلی استر است که مانع پاره شدن ایزوگام می گردد. تیشو الیاف شیشه در مرتبه سوم، و میزان تالک مصرفی در درجه چهارم اهمیت قرار داد. لازم به تاکید است که زیادی روی در مصرف پود تالک باعث چسبندگی پایین عایق ایزوگام می گردد.

آیا علامت استاندارد باعث افزایش قیمت می شود؟

پاسخ به این سوال مثبت است. محصولات دارای علامت استاندارد نسبت به محصولات فاقد علامت استاندارد دارای قیمت بالاتری هستند. نوع ضمانت نامه و بیمه نامه، هزینه های حمل و نقل (بلاخص اگر از مراکز تولیدی دور باشید) سایر عوامل موثر بر قیمت ایزوگام هستند. کیفیت ایزوگام پس از گذر از مراحل مختلف، در آزمایشگاه‌، با اندازه گیری ضریب پایداری‌ آن مشخص می شود.

انواع ایزوگام  تولید شده در ایران

ایزوگام تولید شده در ایران انواع مختلفی دار که بسته به نوع مواد اولیه و فرمولاسیون آن متغییر است. ایزوگام را از جهات گوناگون دسته بندی می کنند. دسته بندی عایق ایزوگام می تواند از نظر جنس مواد اولیه، تعداد لایه، نوع روکش سطح بیرونی و بر اساس پارامتر های استاندارد صورت بگیرد. با انواع ایزوگام و طبقه بندی آن بیشتر آشنا شوید:

انواع ایزوگام بر اساس نوع مواد اولیه

 ایزوگام پلیمری: این ایزوگام با استفاده از قیر خالص ۷۰–۶۰ تولید می شود. عنصر اصلی در این نوع ایزوگام قیر خالص ۷۰–۶۰  بوده و دارای کیفیت بسیار بالایی است.

 isogam دمیده: این نوع ایزوگام با استفاده از نفت کوره (مازوت) تولید می شود.  عنصر اصلی در این نوع ایزوگام قیر دمیده است و به نسبت ایزوگام پلیمری کیفیت پایین‌تر و عمر کم تری دارد. در بسیار موارد حتی به جای قیر دمیده از انواع مشتقاد پلیمری بی کیفیت استفاده می شود.

انواع ایزوگام بر اساس تعداد لایه :

 ایزوگام تک لایه: قطر این نوع ایزوگام 3 میلیمتر است و نازکترین ضخامت را در بین انواع ایزوگام دارد. بستر این محصول بصورت استاندارد با استفاده از پلی استر تولید شده و ویژگی منحصربفرد آن قابلیت انعطاف پذیری بالای آن است. مصرف آن در بازار در حد نسبتا پایین است. روکش این نوع ایزوگام می تواند نایلون ( فیلم پلی اتیلن ) و یا فویل آلومینیمی و پودر تالک باشد.

 ایزوگام دولایه: قطر این ایزوگام در حالت استاندارد بین 3.7 تا 4 میلیمتر است. در لایه های آن علاوه بر پلی استر، تیشو نخدار نیز به کار می رود. نسبت به نوع تک لایه ضخامت بیشتری داشته و به دلیل وجود تیشو از انعطاف پایین تری برخوردار است. مهمترین ویژگی این isogam استحکام بالای آن است که باعث شده بیشترین مصرف را در بازار داشته باشد. روکش این نوع ایزوگام می تواند نایلون ( فیلم پلی اتیلن ) و یا فویل آلومینیمی و پودر تالک باشد.

 isogam سه لایه: ایزوگام سه لایه چیست ؟ قطر این نوع ایزوگام عمدتا بالای 4.2 میلیمتر بوده و در مواردی به 5 میلیمتر هم می رسد. این ایزوگام که بیشتر مصرف صنعتی داشته بسیار سفت و محکم بوده و انعطاف پذیری بسیار پایینی دارد. وزن این ایزوگام به دلیل استفاده از یک لایه تیشو یا الیاف پلی استر اضافه می تواند تا 50 کیلو گرم در هر رول برسد.

انواع ایزوگام (isogam) از نظر روکش

به طور کلی سطح رویین ایزوگام با 5 نوع مختلف پوشش تولید می شود. این روکش می تواند فویل آلمینیومی ساده یا طرح دارد، فیلم پلی اتیلن، سنگ ریزه یا پودر تالک باشد. در مواردی نیز ایزوگام بدون روکش تولید می شود.

 ایزوگام فویل دار: ایزوگام فولدار پوشیده از روکش آلمینیوم است. این نوع ایزوگام در مکانهایی مانند بام که در معرض تابش مستقیم خورشید است کاربرد زیادی دارد. 90 سانتی متر از سطح روی عایق با فویل پوشیده می شود. 5 سانتیمتر از طرفین لبه ایزوگام که هنگام نصب روی هم قرار می گیرد و باید فاقد فویل باشد.

 isogam طرح دار: در این نوع ایزوگام فویل آلمینیومی رنگی و طرح دار استفاده می شود. برای نمای ساختمان و قسمتهای در معرض دید مورد استفاده قرار می گیرد. طرح های آجری، چمنی، شش ضلعی و همچنین طرح پارکت و سنگ در بازار موجود است.

 ایزوگام با روکش ماسه‌ای یا سنگریزه‌ای: این نوع ایزوگام بیشتر در قسمتهای پر تردد ساختمان مثل حیاط به کار می‌رود که با توجه به رنگی بودن سنگریزه‌های آن جلوه بصری زیبایی ایجاد می‌کند.

 ایزوگام معمولی: ایزوگام بدون روکش آلومینیم که به آن ساده یا پودری گفته می‌شود. بیشتر جهت عایق ‌کاری سرویس‌ های بهداشتی، آشپزخانه، پی و … (قسمتهای زیر کار که مصالح دیگر روی آن قرار می گیرد) به کار می‌رود.

 isogam پودری: این نوع ایزوگام در لایه بیرونی به جای نایلکس یا فویل آلمینیومی از پودر تالک استفاده می شود و مانع چسبیدن لایه های ایزوگام به یکدیگر می شود.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

انواع ایزوگام بر اساس پارامتر های استاندارد

 ایزوگام های مخصوص پی: به آن عایق پی می گویند، فرمولاسیون خاص خود را دارد و استفاده از فویل آلمینیومی در آن الزامی نیست.

 isogam مخصوص سطوح خارجی: جهت بام، دیوارها، استخر، تونلها و … به کار می رود. داشتن فویل آلمینیومی طبق استاندارد در این نوع ایزوگام الزامی است.

فرایند تولید عایق ایزوگام

روش تولید عایق ایزوگام چیست ؟ مهندسان ساختمان در طراحى بناهاى مدرن جايگاه خاصى را براى انواع عايق هاى رطوبتى قائل اند. زیرا باعث کاهش هرچه بيشتر بارهاى مرده در صنعت ساختمان سازى می شود. به این شکل عمر مفید ساختمان افزایش می یابد. از این رو براى ايزوله کردن ساختمان روش جدیدی پیشنهاد شد که ضمن کاهش بار مرده (نخاله ساختمانی) ساختمان، از صرفه اقتصادی قابل توجه و اجرای ساده ای برخوردار بود. هدف عمده تولید این عایق حل مشکل تخریب سازه به وسیله رطوبت و اشعه فرابنفش خورشید بود.

در انواع ایزوگام با ترکیب انواع قير با مواد پليمرى به مقاوت گرمائي ˚۱۳۰سانتيگراد  و مقاومت سرمايى ˚۳۰- (C°) سانتيگراد مى توان دست يافت، همچنين اين عايق داراى قابليت انعطاف کامل مى باشد. ایزوگام بعلت دارا بودن لايه پلى استر در مقابل انبساط و انقباض ساختمان مقاوم است. با توجه به صرفه اقتصادى، عایق ایزوگام در صنعت عایق کاری پیشتاز است.

مواد تشکيل دهنده ايزوگام چیست ؟

بطور کلی مواد تشکیل دهنده ایزوگام شامل چهار دسته کلی می شوند : 1- قیر ها، 2- اصلاح کننده ها، 3- منسوجات، 4- روکشها یا پوشاننده ها. برای این که بدانید مواد اولیه انواع ایزوگام چیست، این مسیر را ادامه دهید:

قيرها:

انواع قیر استفاده شده در عایق ایزوگام چیست:

 قیر پلایشگاهی که به آن قیر پلیمری می گویند، دارای انواع و در درجات مختلف از جمله ۷۰- ۶۰ يا ۱۰۰- ۸۵ و نوع PG  می باشد. نوع 70-60 رایج تر است ولی نوع 100-85 بهترین کیفیت را دارد. ایزوگام حاصل از آن دارای بوی ملایم بوده و رنگ آن مشکی براق می باشد. بهترین نوع قیر قیر پالایشگاهی و بهترین درجه آن درجه 100-85 می باشد.

 قیر دمیده که به آن قیر اکسیده نیز می گویند، از نفت کوره یا مازوت تولید می شود و نسبت به قیر پالایشگاهی از کیفیت پایین تری برخوردار است. محصول حاصل از این قیر دارای بوی گازوئیل بوده رنگ آن کدر و بور می باشد. بهترین حالت این است که از این نوع قیر بعنوان اصلاح کننده (به عنوان مکمل قیر پالایشگاهی) استفاده شود.

  قیر طبیعی اولین عایق رطوبتی استفاده شده توسط بشر می باشد.

 

 قیر معدنی که به آن گیلسونایت می گویند همان قیر طبیعی و با نام تجاری MD می باشد. این قیر بصورت کلوخه از نواحی غربی ایران بویژه مناطق گیلان غرب استخراج می شود. این قیر خاصیت شکنندگی بالایی داشته و بهترین حالت استفاده از آن بعنوان اصلاح کننده (مکمل قیر پالایشگاهی) است. استفاده مناسب از آن باعث افزایش نقطه نرمی شیره قیر شده و استحکام آن را بالا می برد. استفاده بیش از اندازه از آن باعث شکنندگی محصول تولیدی می شود.

 قیر اسیدی که به آن لجن اسیدی یا اسلج می گویند نوعی ماده اسیدی شبیه به قیر است اما قیر نیست. به دلیل قیمت پایین در بعضی از کارخانه ها استفاده می شود. این ماده سرطان زا بوده، باعث سر درد می شود و استفاده از آن برای هر کسی که در معرض آن باشد بسیار خطر ناک است. محصول تولیدی حاصل از آن دارای بوی نامطبوع است و در کوتاه مدت نابود می شود.

اصلاح کننده ها:

اصلاح کننده های در واقع با هدف تقویت کنندگی به قیر اصلی اضافه می شوند. نکته مهم در این قسمت درصد ترکیب هر یک از این مواد در کنار قیر اصلی است. ترکیب مناسب این مواد باعث افزایش استحکام و قوام محصول نهایی شده و خاصیت بازی و اسیدی به آن می بخشد. بعلاوه این محصولات باعث افزایش نقطه نرمی قیر، پایداری حرارتی شیره قیر، و کاهش نفوذ پذیری قیر می گردد.  انواع اصلاح کننده ها عبارتند از:

 مواد پليمرى: مانند اتکتيک پلى پروپيلن (APP)، استايرن بوتادين استايرن (SBS)، پلی اتیلن و …

 پلیمر های بازیافتی: که همان ضایعات پلاستیکی شامل پوشال گونی پلاستیکی، پوشال دوک، طناب پلاستیکی و …. می باشد این مواد به دلیل قیمت مناسب تر بیشتر رایج هستند.

 فیلر ها: یا مواد پرکننده در واقع بخشی از یک ماده معدنی خنثی مثل سنگ هستند که به صورت پودر شده و فضای خالی میان ملکولهای درشت قیر را پر می کنند. استفاده از فیلرها میزان تراکم، پایداری و مقاومت قیر را افزایش می دهد. فیلرها انواع مختلفی دارند از جمله پودر سنگ، پودر مس، پودر تالک و سایر مواد ریز دانه معدنی. پودر تالک که رایج ترین فیلر استفاده شده در تولید isogam است کیفیت ایزوگام را تحت تاثیر قرار می دهد. استفاده مناسب از پودر تالک باعث افزایش کیفیت ایزوگام شده در حالی که استفاده کم یا زیاد کیفیت ایزوگام را کاهش می دهد. این پودر مانع تجزیه قیر در معرض شرایط جوی در بلند مدت می شود. با دانستن این موارد اینک بهتر میتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که عایق ایزوگام چیست !

منسوجات:

منسوجات استفاده شده در تولید ایزوگام چیست ؟ منسوجات نبافته شامل تیشو الیاف شیشه ( تیشو نخ دارد)، الیاف پلی استر سوزنی و ترموباندینگ می باشد.

پلی استر برای تولید رول ایزوگام
الیاف پلی استر سوزنی یکی از مواد اولیه اصلی در تولید ایزوگام

 الیاف پلی استر: محصولی بازیافتی از بطری پرک (پت) می باشد که عمدتا بصورت آماده از شرکتهای تولید الیاف خریداری می شود. در بعضی شرکتهای تولید ایزوگام، فرایند بازیافت آن وجود دارد. الیاف بکار رفته در تولید ایزوگام باید ۱۰۰ % از پلی استر باشد، سطح الیاف باید یکنواخت و نسبتاً صاف و هموار بوده و فاقد ذرات و مواد خارجی باشد. الیاف استاندارد در تولید ایزوگام دارای گرماژ 150-130 گرم است. گرماژ بالا کیفیت و ضخامت ایزوگام را افزایش می دهد. در واقع گرماژ بالا در الیاف پلی استر به معنی ضخامت بالای آن می باشد. در نتیجه این ضخامت بالا فرایند تولید آهسته و با تمرکز بالاتری انجام می شود تا شیره قیر به خوبی جذب این الیاف گردد. از طرف دیگر شیره قیر بیشتری جذب می شود و کیفیت ایزوگام افزایش می یابد.

 

  تیشو و الیاف شیشه دو عامل بسیار مهم در تعیین کیفیت ایزوگام هستند.

 

تیشو و الیاف شیشه برای ساخت ایزوگام
تیشو الیاف شیشه یکی از مواد اولیه اصلی در تولید ایزوگام

 

 تیشو الیاف شیشه: الیاف تیشو بستر اصلی ایزوگام است. یعنی سایر مواد اولیه با تکیه بر تیشو به فرایند تولید اضافه می شوند. تیشو استاندارد جهت تولید ایزوگام تیشوی 50 گرم است. تیشو کشش عرضی ایزوگام را افزایش می دهد.

 ترموباندینگ: با پیشرفت تکنولوژی، بجای تیشو و پلی استر، امروزه یک محصول تقویت شده از خانواده پلی استر به نام ترموباندینگ در تولید ایزوگام قابل استفاده می باشد. این نوع منسوج از استقامت بالاتری برخوردار بوده و طول عمر بیشتری دارد.

 

روکشها یا پوشاننده ها:

این اقلام شامل فیلم پلی اتیلن، فویل آلمینیومی ساده، فویل آلمینیومی طرحدار، سنگریزه (ماسه)، پودر تالک، لیبل و برچسبها می باشند.

 فیلم پلی اتیلن: فیلم پلی اتیلن در واقع نوعی نایلکس برچسبی است که در ایزوگام معمولی به دو لایه زیر و روی ایزوگام متصل می شود. خاصیت آن بازدارندگی از به هم چسبیدن لایه های ایزوگام در هنگام رول کردن است. در سایر انواع ایزوگام مثل isogam پودری و فویل دار، در لایه بیرونی به جای فیلم پلی اتیلن فویل و پودر تالک اضافه میشود ( این دو هم خاصیت ضد چسبندگی دارند) اما لایه داخلی همواره از نایلکس پوشیده می شود.

 پودر تالک: این پودر معدنی علاوه بر اصلاح کننده، به عنوان روکش لایه بالایی ایزوگام قابل استفاده است.

 لیبل و برچسب: در قسمت نهایی و پس از رول شدن ایزوگام، لیبل و برچسب بعنوان متعلقات جانبی به محصول متصل می شود. لیبل به نوعی شناسنامه محصول تولیدی را ارائه می دهد. مشخصات شرکت تولید کننده، علامت استاندارد، تاریخ تولید، آدرسها و اطلاعات تماس از جمله موارد مهم مندرج بر لیبل و برچسب است.

 سنگریزه رنگی: بمنظور محیطهای خاص مانند قسمتهایی از محیط بیرون خانه مثل حیاط و تراس جهت یک دست کردن با فضای باغچه و جهت عایق کاری دیوار از این نوع لایه استفاده می شود. این سنگریزه ها در رنگهای متنوع به منظور تناسب با محیط قابل بهره برداری هستند.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

فویل

 فویل آلمینیومی: کاربرد اصلی آن جلوگیری از اثر مستقیم نور خورشید به لایه های ایزوگام است، هرچند در کیفیت ایزوگام نقشی ندارد، با این حال از لایه های زیرین خود در مقابل اشعه فرابنفش خورشید و باران های اسیدی محافظت کرده و طول عمر ایزوگام را افزایش می دهد. نوع طرح دار آن جنبه زیبایی نیز دارد.

 فویل رنگی:  همان فویل آلمینیومی است که در طرح ها و رنگهای متنوع جهت استفاده در محیط های بیشتر در معرض دید استفاده می شود.

شیره قیر چیست ؟

شیره قیر یا پلیمر ایزوگام عبارت است از ترکیب قیر با اصلاح کننده ها. این ترکیب که در اصل همان فرمولاسیون ایزوگام است. یکی از حساس ترین و مهمترین و تخصصی ترین قسمتهای تولید ایزوگام به شمار می رود. کیفیت محصول تولیدی شدیداً تحت تاثیر شیره قیر است.

ترتیب قرار گرفتن لایه های ایزوگام جیست؟

همه چیز در مورد ایزوگام - لایه های ایزوگام
ترتیب قرار گرفتن لایه های ایزوگام جیست؟

 

در فرایند تولید ایزوگام، مواد اولیه به ترتیب ذیل روی هم فرآوری شده و محصول نهایی حاصل می گردد. این طبقه بندی فرضی و برای فهم بیشتر است. در اصل isogam محصولی بر بستر الیاف تیشو است که با الیاف پلی استر ترکیب شده  و با شیره قیر آغشته می شود. به همین دلیل طبقه بندی آن بر اساس لایه صرفا جنبه توضیحی دارد.

 

  1. فيلم پلى اتيلن، روکش آلومينيومى، پودر معدنی، يا سنگريزه: بالا ترین سطح ایزوگام که در معرض محیط (تابش نور خورشید) قرار می گیرد، می تواند روکش آلمینیومی، سنگ ریزه، فیلم پلی اتیلن (نایلکس) یا پودر تالک باشد.
  2. این لایه در معرض شعله مشعل قرار گرفته و پس از آن که به اندازه کافی گرم شد به سطح مورد نظر می چسبد.
  3. پلى استر: که می تواند با ترمو باندینگ جایگزین شود.
  4. تيشو : که می تواند با ترمو باندینگ جایگزین شود.
  5. قير اصلاح شده توسط مواد پليمرى
  6. فيلم پلى اتيلن : شیره قير اصلاح شده توسط مواد پليمرى، شیره قیر باید به صورت یکدست و صاف جذب منسوج شود. به شکلی که همه سطح منسوج یکنواخت و با میزان استاندارد از قیر پوشیده شده باشد.

خط تولید ایزوگام:

خط تولید ایزوگام در ایران امروزه بصورت کاملا بومی و داخلی  راه اندازی می شود. خط تولید مجموعه ای دستگاه های مختلف با کارکرد تخصصی در کنار یک ریل چرخان می باشد که از ابتدا مواد اولیه وارد آن شده و در انتها رولهای ایزوگام را به بیرون هدایت می کند. دستگاه های خط تولید ایزوگام عبارت اند از:

اجزای تشکیل دهنده خط تولید:

بنزا:

منبع فلزی غول پیکر که عموماً در کنار نقطه شروع خط تولید قرار دارد. این منبع که در واقع کوره پخت مواد است، محل حرارت دادن قیر و اصلاح کننده هاست. بنزا به وسیله کوره حرارت می بیند و در بالای قسمت آن کلنگی جهت هم زدن مواد و یکدست کردن آن قرار دارد. بنزا میتواند به وسیله کوره یا به وسیله بویلر حرارت بگیرد.

میکسر:

محفظه غول پیکری است که شیره دو یا سه بنزا داخل آن تخلیه می شود. قسمت مهم آن به نام کلنگ که در واقع مانند هم زن عمل می کند و مواد پخته شده در بنزا را به مدت طولانی ترکیب می کند. یک نواختی و یکدست بوده شیره قیر ناشی از عملکرد صحیح دستگاه در این قسمت است. آیا می دانید اهمیت میکسر در تولید ایزوگام چیست ؟

میکسر نیز مانند بنزا حرارت می بیند. حرارت این وسیله به دو صورت انجام‌ می‌شود. یکی در نوع تک جداره آن، که به وسیله کوره و مشعل گرم‌ می‌شود و نوع دو جداره آن که توسط بویلر و روغن داغ تأمین‌ می‌شود. در واقع میکسر واسطه بین بنزا و خط تولید است. به نوعی تکمیل کننده عمل بنزا محسوب می شود. مواد  isogam پس از مخلوط شدن در میکسر به دو روش پمپ ( از طریقه دکمه اتوماتیک و از طریق لوله) یا به صورت دستی با باز کردن فلکه (اصطلاحا شوت کردن) به تشت قیر منتقل می شود.

حلاجی الیاف:

در دستگاههای قدیمی در خط تولید قسمتی جهت حلاجی الیاف پلی استر وجود دارد. امروزه الیاف پلی استر بصورت آماده از شرکتهای متخصص در تولید الیاف خریداری می شود.

ذخیره منسوجات:

میله ها ی اهرمی بزرگ و قطور است که رولهای بزرگ و ضخیم الیاف پلی استر و تیشو در کنار هم در آن قرار می گیرند.

ریل غلطکی:

در سراسر خط تولید بعنوان هدایت کننده وجود دارد.

تشت شیره قیر:

قیر و اصلاح کننده ها (شیره قیر) که از روز قبل در میکسر آماده و پخته شده است (حاصل این پخت پلیمر ایزوگام خواهد بود که یکی از تخصصی ترین مراحل تولید اس) به تشت قیر منتقل می شود.

بویلر:

وسیله ای است که حاوی روغن حرارتی که تحت دما قرار میگیرد و بصورت سیال است جهت حرارت دادن میکسر، بنزا، استخر قیر و … استفاده می شود.

فیت تنظیم کننده ضخامت عایق:

در بالای تشت قیر واقع است و ضخامت (میل) قطر ایزوگام به واسطه آن تنظیم می شود.

قسمت پرس فویل:

بعد از بیرون آمدن منسوج قیر اندود از تشت قیر ورقه آلمینیومی به وسیله پرس به سطح قیر میچسبد. مسطح و فاقد چروک بودن فویل در این قسمت بسیار پر اهمیت است.

تشت های آب 3 طبقه یا 2 طبقه (چیلر خنک کننده ):

به طول استاندارد 11 متر به منظور سرد کردن شیره تعبیه شده است. از پمپ آب هم در این قسمت استفاده می شود.

خشک کن:

در بالای قسمت خنک کننده به منظور خشک کردن محصول (پس از رد شدن از تشت آب) استفاده می شود تا بتوان مراحل بعد (پرس نایلکس) را انجام داد.

قسمت پرس نایلکس:

نایلکس (فیلم پلی اتیلن) به محصول اضافه می شود.

پودر زن(تالک -کربنات):

در صورتی که هدف، تولید isogam پودری باشد جایگزین مرحله قبل می شود.

ذخیره کننده:

یا رزرو به منظور جلوگیری از توقف خط تولید، قبل از قسمت رول کن، بین 30 تا 50 متر ایزوگام در روی ریل ذخیره می گردد.

بسته بندی (رول کن – برش اتومات):

ایزوگام در طول 10 متری بعد از رول شدن (گرد شدن دور یک محور چرخان) بصورت اتوماتیک برش خورده سپس با باند 5 سانتی چسب می شود و بلا فاصله لیبل به آن متصل می شود.

وکیوم(شرینگ):

در بعضی از کارخانه های این قسمت که مجزا از خط تولید است به منظور کاور کردن و پوشاندن ایزوگام در یک پوشش پلاستیکی بصورت کامل (وکیوم کردن) استفاده می شود.

مشخصه فنی و عمومی خط تولید ایزوگام چیست ؟

طول خط تولید ایزوگام 28 الی 30 که بر حسب خواست مشتری، قابل سفارشی سازی است و تا 47 متر قابل افزایش می باشد. کیفیت محصول تولیدی به طول بیشتر دستگاه ارتباط مستقیم دارد. هرچه طول دستگاه بیشتر رطوبت محصول بیشتر از بین می رود و در نتیجه کیفیت و سرعت تولید افزایش می یابد. عرض دستگاه در عریض ترین نقطه 5/4 متر و ارتفاع آن از 4 متر تا 6 متر ساخته می شود.

خط بصورت پیش ساخته در کارگاه های تولید ساخته شده و سپس در محل نصب مونتاژ می شود. خط تولید isogam امروزه بصورت تمام اتومات بوده و فقط در قسمت نهای که محصول آماده شده سه نفر نیاز است تا حمل رولهای آماده ایزوگام را بر عهده بگیرند. از ویژگی مهم این خطوط، تولید کم ضایعات می باشد.

مراحل تولید ایزوگام:

مراحل تولید عایق چیست ؟ مراحل تولید ایزوگام از لحظه ای که مواد خام  اولیه وارد شرکت شده شروع می شود. با فرمول بندی این مواد اولیه ادامه پیدا می کند. در نهایت با پخت ، ترکیب و فرآوری آنها محصول نهایی طی پس مرحله متوالی در خط تولید به دست می آید. 5 مرحله تولید ایزوگام به شرح ذیل است:

مرحله اول تولید :

در ابتدای فرایند تولید، قیر و اصلاح کننده ها در کوره (بنزا) که سازه ای فلزی در کنار خط تولید و در نزدیکی میکسر قرار دارد با حرارت زیاد پخته شده و به وسیله لوله انتقال، محصول پخته شده به میکسر که در بالای خط تولید (بالا سر تشت) است، منتقل می شود. در واقع بنزا محل ترکیب قیر پالایشگاهی و افزودنی ها نظیر پوشال گونی، پودر تالک و .. . است. سپس بمنظور حل شدن این مواد در هم پخت صورت می گیرد. در میکسر مواد به وسیله کلنگ مخلوط می شود.

هرچه فرایند هم خوردن با کلنگ در میکسر طولانی تر باشد در نتیجه کیفیت شیره قیر حاصل شده بهتر، رقیقتر است. شیره قیر بعد از مخلوط شدن در میکسر به یک طبقه پایین تر که تشت شیره قرار دارد منتقل می شود.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام دلیجان چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

مرحله دوم تولید:

خط تولید با قسمت مخصوص نگه داری تیشو و پلی استر شروع می شود. انبار پلی استر که قبل از تشت قیر قرار دارد شامل دو میله اهرمی بزرگ است. رولهای ضخیم تیشو و الیاف پلی استر در این میله قرار می گیرد و به دنبال آن ورقه های الیاف به موازات هم و به دقت جفت می شوند. درواقع ست شدن پلی استر و تیشو به موازات هم مرحله دوم تولید ایزوگام بوده و یکی از حساس ترین قسمتهای فرایند تولید است. ادامه فرایند تولید به دنبال این مرحله می آیند. انبار ذخیره سازی منسوجات به منظور حمایت از خط تولید و جلوگیری از توقف خط صورت می گیرد. به این شکل که بین 30 تا 50 متر لایه منسوج پشت دستگاه ذخیره می گردد.

مرحله سوم تولید:

بعد از اتصال دقیق الیاف پلی استر و تیشو به یک دیگر، این منسوجات وارد تشت قیر می شوند. عبور از تشت قیر مرحله مهمی است که صبر و تمرکز می طلبد تا الیاف منسوج به خوبی و بصورت کامل با منسوج ترکیب آغشته شود. در مرحله سوم تولید isogam بعد از خروج منسوج قیر اندود از تشت قیر و در ادامه ریل، محصول به دست آمده توسط پرس فویل، با فویل آلمینیومی پوشانده می شود.

مرحله چهارم تولید:

در مرحله چهارم تولید، لایه ایزوگام با عبور از چیلر خنک کننده که شامل سه تشت آب است، خنک می شود. لایه پس از طی کردن تشت آب و عبور از بین غلطک‌ها در معرض خشک کننده قرار گرفته و رطوبت محصول از بین می رود.

مرحله پنجم تولید:

بعد از خشک شدن محصول، در مرحله پنجم توسط پرس نایلکس، پلاستیک دو طرف ( یا یک طرف در صورت استفاده از فویل یا پودر تالک) به ایزوگام متصل می شود. سپس ایزوگام وارد ریل ذخیره سازی می شود. در آساسنسور ذخیره سازی نیز بین 30 تا 50 متر ایزوگام ذخیره می گردد.

در این آسانسور محصول آماده رول شدن است که در ادامه به وسیله رول کن (عمدتاً اتوماتیک)در انتهای خط تولید انجام می شود. ایزوگام وارد رول کن می‌گردد و به طول ۱۰ متر حول میله‌ای مخروطی شکل، رول (توپ) می گردد. بعد از رول شدن، لایه بریده و توسط پرتاپ‌کننده به بیرون پرتاپ می‌گردد. سپس محصول توسط عامل انسانی مجهز به برچسب و لیبل می شود. مرحله شیرینگ در بعضی موارد صورت میگ یرد. شیرینگ در واقع وکیم کردن رول isogam به پوسته پلاستیکی می باشد.

ویژگی‌های برتر ایزوگام  (isogam)  نسبت به سایر انواع عایق رطوبتی :

  1. صرفه اقتصادی قابل توجهی نسبت به سایر انواع عایق رطوبتی دارد.
  2. مقاوت و استحکام قابل توجهی به نسبت هزینه مصرفی.
  3. مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور بوده و با علامت استاندارد نوع Hبه بازار عرضه می‌گردد.
  4. به تنهایی یک عایق کامل مناسب قسمتهای مختلف ساختمان می‌باشد.
  5. احتیاج به برف روبی ندارد.
  6. isogam در مقابل سرما و گرما مقاوم است و دچار پوسیدگی و شکنندگی نمی‌شود.
  7. کاربرد آن منجر به آلودگی هوا نمی‌شود.
  8. نصب ایزوگام سریع و آسان است.
  9. در مقابل اسیدها و نفوذ گازهای سمی و اشعه V خورشید مقاوم است.
  10. نوع فوبلدار آن بویژه از تخریب ناشی از بارانهای اسیدی جلوگیری می کند.
  11. در رنگ‌ها، پوشش‌ها، ابعاد و ضخامت‌های مختلف بر حسب سفارش مشتریان تولید می‌شود.
  12. قابلیت تعمیر و ترمیم در شرایط مختلف را دارد.
  13. سبکی وزن ایزوگام باعث سبک شدن سقف می شود و خسارات ناشی از خطرات احتمالی مانند زلزله را کاهش می دهد.
  14. تولید isogam کاملا بومی بوده و نیازی به تجهیزات و اقلام وارداتی ندارد.
  15. ایزوگام علاوه بر وزن سبک و انعطاف پذیری بالا در سرما و پایداری حرارتی در گرما، در برابر انبساط و انقباض از استحکام بالایی برخوردار است.
  16. در برابر فشار و ضربات مقاومت قابل قبولی دارد
  17. سبک بوده و دارای قابلیت انعطاف کامل می باشند.
  18. به علت دارا بودن لایه پلی استر در مقابل فشارهای احتمالی ناشی از انبساط و انقباض ساختمان مقاوم می باشد.

معایب ایزوگام چیست ؟

با وجود تمام مزایای ایزوگام لازم است ایرادات و معایب آن را نیز عنوان کنیم. عیب ایزوگام چیست که آن را غیر قابل بازیافت کرده است؟ izogam  را نمی توان آن را به چرخه تولید بازگرداند. و با توجه به خاصیت پلیمری و شیمیایی برای محیط زیست بسیار خطرناک است. بویژه این که در صورت نگهداری نادرست در انبار و یا نصب غیر استاندارد احتمال فاسد شدن وجود دارد. این موضوع را بگذارید در کنار حجم بالای استفاده از این محصول در صنعت ساختمان. با در نظر گرفتن تولیدات نامرغوب نیز آسیب رسانی به محیط زیست نگران کننده می شود.

  معتقدیم حفظ محیط زیست اولین وظیفه شهروندی و عدم رعایت موازین آن خط قرمز ما است.

ضرورت استفاده از ایزوگام چیست؟ضرورت استفاده از عایق چیست ؟

اگر اهمیت عایق کاری را بعنوان  یکی از مهمترین بخشهای نازک کاری ساختمان درک کرده باشیم، خواهیم فهمید که ضرورت استفاده از ایزوگام چیست. اجرای بی دقت و غیر تخصصی آن مشکلات قابل توجهی را در زمان بهره برداری از ساختمان به وجود می آورد. در این سلسله مقالات شما را ابعاد مختلف شیب بندی و عایق کاری ساختمان آشنا خواهیم کرد. نفوذ رطوبت در بخش های مختلف ساختمان خساراتی را موجب می شود که باید از آن جلوگیری کرد. در مواردی به منظور عایق کاری، روی سنگ و آجر، مواد ضد رطوبت بی رنگ کشیده می شود، یا داخل بتن (ملات) عایق افزودنی اضافه می شود، با وجود همه این اقدامات، جلوگیری از نفوذ رطوبت به صورت کامل تنها به وسیله عایق رطوبتی مثل isogam امکان پذیر است.

عوارض ناشی از ورود رطوبت:

ایجاد قارچ و لکه در بدنه و سقف، فرسایش گج و رنگ، ایجاد شوره، زردی و کدری در دیوارها، فرسایش درب و پنجره فلزی، نفوذ موریانه به وسایل چوبی و حتی آسیب دیدن سایر لوازم منزل در صورت وجود رطوبت زیاد و افزایش خطر برق گرفتگی برای ساکنان و ایجاد بوی نامطبوع شماری از عوارض نفوذ نم و رطوبت به ساختمان می باشد.

 

صرفه اقتصادی ایزوگام چیست ؟

همانطور که در بالا اشاره شد ایزوگام نسبت به سایر انواع عایق رطوبتی دارای قیمت مناسب تر، کیفیت بالاتر و دسترس پذیری آسان تر می باشد. بعلاوه با محاسبه تراکم ساختمانی در شهر تهران می توان دریافت که چیزی در حدود 250 میلیون متر مربع ایزوگام در ساختمانها این شهر استفاده شده است. استفاده از ایزوگام استاندارد علاوه بر بی نیاز کردن صاحبان ساختمان از تمدید و تعویض در کوتاه مدت، با افزایش عمر مفید ساختمان، صرفه جویی قابل توجهی را به ارمغان می آورد. به شکلی که رقم حاصل از این صرفه جویی در کلان شهر تهران بسیار بزرگ و غیر قابل محاسبه است. این مساله ضرورت استفاده از عایق مناسب را بدیهی می سازد.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که انواع ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

کاربرد انواع ایزوگام در ساختمان بعنوان عایق چیست

کاربرد ایزوگام تنها محدود به عایق بندی رطوبتی ساختمان نمی باشد. هرچند مهمترین کاربرد isogam ضد آب کردن سازه است با این حال برای ایزوگام کاربردهای دیگری نیز شناخته شده است که به بیان آن خواهیم پرداخت:

محافظ ضد سایش

در شهر های صنعتی به دلیل آلودگی قابل توجه هوا، با نوعی از بارش مواجه هستیم که به دلیل ترکیب با ذرات ناشی از سوخت های فسیلی، خاصیت اسیدی پیدا می کند. باران اسیدی، بارشی است که غیر از رطوبت عوارض دیگری نیز دارد. واکنش شیمیایی حاصل از غبار و باران اسیدی باعث سایش شیمیایی می شود. این سایش برای بقا و دوام ساختمان بسیار مخرب است. استفاده از انواع ایزوگام فویلدار در شهرهای صنعتی با اجرای شیب و بندکشی مناسب در لبه پشت بام و در قسمت درپوش می تواند یکی از بهترین راهکارهای مقابله با باران اسیدی باشد.

عایق حرارتی

ایزوگام (isogam) به نوعی عایق حرارتی نیز محسوب می گردد. البته انجام عایق حرارتی استاندارد با استفاده از مصالحی مانند الیاف معدنی، پشم شیشه، پشم سنگ و … صورت می پذیرد. با این حال اجرای ایزوگام در سقف، سقف بین طبقات، دیواره ها و کف تا میزان قابل توجهی از تبادل حرارتی جلوگیری کرده و راندمان انرژی را افزایش می دهد.

خاصیت بازتابی

استفاده از فویل آلمینیومی استاندارد در پوشش ایزوگام خاصیت بازتابی ایجاد می کند. فویل اثر گرمای ناشی از تابش مستقیم خورشید را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

موارد کاربرد ایزوگام  چیست

ایزوگام به علت سبکی و مقاومت زیاد به تنهایی یک عایق رطوبتی کامل می باشد که جهت موارد ذیل کاربرد دارد:

 پشت بام‌ها: یکی از اصلی ترین و مرسوم ترین نقاط بکار گیری ایزوگام پشت بام های افقی سازه های ساختمانی است. در این قیمت عمدتا ایزوگام فویل دار استفاده می شود.

 نمای ساختمان: دیوارهای کناری ساختمان بخصوص آنهایی که در معرض بارش مستقیم باران قرار می گیرند، یکی دیگر از قسمتهای مورد عایق کاری است. برای این قسمت عموما از ایزوگام فویل دار و طرح دار استفاده می شود.

 سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه: این قسمتها به دلیل مواجهه زیاد با آب یکی از کلیدی ترین قسمتهایی است که isogam در آن به کار گرفته می شود. لازم است در این قسمتها از ایزوگام های چند لایه استاندارد و بدون فویل استفاده شود.

 پی ساختمان: محلی است که تحت تاثیر رطوبت باران و آب مصرفی منازل است. در نتیجه عایق کاری در قسمت پی ساختمان مهم بوده و تاثیر زیادی در عمر مفید ساختمان و سازه های اسکلتی و بتنی آن دارد.

استخر، ایرانیت، تونل‌ها، کانال‌های آبیاری، سدها، باند فرودگاه، پارکینگ‌های طبقاتی، مرغداری‌ها، لوله‌های آب، نفت، دامداری‌ها سایر قسمتهای تحت عایق کاری به وسیله ایزوگام هستند.

  شناخت کامل قسمتهای در معرض نفوذ آب در ساختمان علاوه بر استفاده از عایق مناسب با روشهای نصب استاندار ، احتمال بروز مخاطرات ذکر شده را تا حد قابل توجهی کاهش داده و ضمن تضمین افزایش عمر مفید ساختمان، حجم قابل توجهی از دغدغه های جاری زندگی را کاهش می دهد.

نصب استاندارد ایزوگام در بوم شش - boom6نصب ایزوگام

عایق کاری رطوبتی یکی از قسمتهای مهم انجام پروژه های ساختمانی است. عدم رعایت اصول فنی در آن قطعا خسارت قابل توجهی را به سازه ساختمان تحمیل می کند. از طرف دیگر تجربه زندگی در محیط را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

وسایل مورد نیاز نصب عایق جیست ؟

از وسایل مورد نیاز جهت نصب ایزوگام که مهمترین قسمت عایقکاری محسوب می شود، موارد زیر است:

مشعل شعله پخش کن که به دو صورت تک شعله و چند شعله در بازار موجود است. کمچه، ماله بند کشی، تیغ موکت بری فلزی، فتدک جرقه ای، دستکش نسوز برزنتی، کفش چرم ساق بلند با کف صاف، تیغه لاستیکی دسته دار، گاز مایع (کپسول).

اجرای ایزوگام در چه فصلی انجام شود؟

اجرای عایق بام باید در فصول خشک سال انجام پذیرد. چنانچه این کار در مناطق پر باران صورت گیرد، باید از مرطوب نبودن بتن یا سطح محل عایق کاری اطمینان حاصل کرد. در غیر این صورت پس از اجرای عایق رطوبتی، آب در زیر لایه عایق تبخیر شده و چون امکان خروج رطوبت وجود ندارد، جدا شدن لایه عایق از سطح بام اتفاق می افتد. در این حالت ایزوگام فاسد می شود.

    10 نکته حیاتی که کیفیت نصب ایزوگام را بیش از 50% افزایش می دهد.

چند نکته در خصوص نصب ایزوگام

استفاده از ایزوگام  با کیفیت بسیار مهم است. اما مهمترین رکن نصب ایزوگام بهره مندی از استاد نصاب خبره و با تجربه می باشد. به طوری که بیش از 50 درصد کیفیت نصب ایزوگام به عملکرد نصاب مربوط است. کار خود را نظارت کنید که از کیفیت آن مطمئن باشید:

  1. اجرای شیب بندی صحیح به سمت آبراه یا ناودان؛ سطح کار می‌بایست کلاً به نحوی شیب بندی شود که تجمع آب وجود نداشته باشد و به سمت محل‌های تخلیه هدایت شود. «شیب ۵% به ‌طور معمول توصیه‌ شده».
  2. محلی که لبه های ایزوگام روی هم قرار می گیرند خوب به هم بچسبند و راه نفوذی نداشته باشند (بند کشی).
  3. بررسی دقیق نقاط انتهایی ایزوگام ( محل پایان رول ایزوگام رو به پایین باشد).
  4. کنج های ۹۰ درجه یکی از چالشهای نصب isogam می باشند. توصیه می شود این قسمت ها به وسیله ملات پخ شده و از حالت 90 درجه خارج شود.
  5. در دمای زیر 5+ درجه نصب انجام ندهید.
  6. از نصب عایق در محیط نامناسب «رطوبت بالا، باران، برف و…» خودداری شود.
  7. در بام های سبز معمولا کف بام را در محل باغچه ها، با ورق مسی یا گالوانیزه با شیب کافی و نیز دو لایه عایق رطوبتی مناسب پوشانده شود.
  8. پس از اتمام کار نوبت به مرحله آزمایش می رسد. بر روی بام به مدت ۲۴ ساعت آب می اندازند تا از عدم نشت آب اطمینان حاصل شود. 

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام چیست ؟ پس خواندن آن را تا انتها ادامه دهید.

انبار کردن و نگهداری عایق ایزوگام

ایزوگام به صورت رول بسته بندی می شود. ورقه ایزوگام به صورت استاندارد به دور یک لوله عمدتاً مقوایی بصورت محکم پیچیده می شود و به وسیله چسب و وکیم پایدار می شود. رول ایزوگام به صورت عمودی در انبار سرپوشیده نگهداری می شود. کف انبار صاف و دمای آن بین 10 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد. برای نگهداری ایزوگام محیط باز از پالت و روکش پلی اتیلن رنگی روی آن استفاده می شود. دور بودن از تابش نور خورشید در نگهداری isogam بسیار مهم است. مدت نگهداری عایق از تاریخ تولید تا مصرف به مدت ۶ ماه است.

نکاتی که باید در حمل ‌و نقل ایزوگام رعایت شود:

نکات زیر می‌بایست در بارگیری، حمل ‌و نقل و تخلیه ایزوگام تخلیه ایزوگام رعایت شود.

  1. همیشه رول عایق ایزوگام  را عمودی نگه‌دارید.
  2. هیچ‌گاه رول را هنگام تخلیه پرتاب نکنید.
  3. رول را همیشه به‌دقت جابجا کنید تا موجب پارگی لبه و متن عایق نشود.
  4. همواره از معرض تابش نور خورشید دور نگه داشته شود.
  5. رول‌ های عایق رطوبتی می ‌بایست از یکی از دو طرف سر یا ته عایق در انبار نگهداری شوند.
  6. رول‌ های عایق رطوبتی (waterproof) به‌ صورت ایستاده و در کنار هم چیده شوند.
  7. از قرار دادن عایق ‌ها بر روی ‌هم جداً خودداری گردد.

مشخصات ظاهری عایق چیست ؟

ایزوگام دارای ابعاد عرض 1 متر در طول 10 متر و به عبارت دیگر 10 متر مربع می باشد. ضخامت آن 3.7 تا 4 میلی‌ متر و وزن تقریبی 39 تا 42 کیلوگرم می باشد که به ‌صورت رول ‌های وکیوم شده تولید می‌گردد. ایزوگام هایی با قطر کمتر 3.7 میلیمتر طبق استانداردهای جدید غیر استاندارد تلقی شده و از طرف دیگر امکان تولید isogam با قطرهای بیشتر از 4 میلیمتر وجود دارد. ایزوگام های با قطر بیشتر از 4 میلیمتر که عمدتا به سفارش پروژه های صنعتی تولید می شود، به دلیل وزن بالا نیازمند مصرف سریع پس از تولید است.

انواع استاندارد با نشان‌ گذاری روی رول عایق مشخص می‌شود. این نشان ‌گذاری باید در فاصله هر دو متر روی فیلم پلی‌ اتیلنی روی عایق چاپ شود. برچسب عایق نیز باید نشانه‌گذاری شود و در این نشانه ویژگی‌ هایی از جمله نوع عایق رطوبتی، تاریخ تولید، وزن، ضخامت و علامت استاندارد چاپ می‌شود.

ایزوگام مرغوب و استاندارد را چگونه می‌توان شناخت؟

تنوع بالای محصولات تولیدی توسط شرکتهای گوناگون باعث شده است نحوه تشخیص ایزوگام مرغوب و استاندارد بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. تشخیص ایزوگام استاندارد به دلیل فرمولاسیون های متنوع و روش تخصصی تولید، امروزه کار آسانی نیست. شاید بتوان گفت تنها روش قابل اطمینان این است که isogam توسط فرد متخصص و مجرب انتخاب (سوا ) شود. دقیقا مثل سوا کردن میوه در میوه فروشی.

یکی از دلایل پیچیدگی این انتخاب این است که هر گرید (درجه) کیفی ایزوگام خود دارای تنوع بالایی است. برای مثال فرض کنید ایزوگام موجود در بازار امروز دارای سه گرید A، B، C باشد. محصول A دارای بالاترین سطح کیفیت، محصول B دارای کیفیت متوسط و محصول C دارایی پایین ترین سطح کیفیت باشد. در چنین شرایطی نیز محصولات گروه A (گرید A) به تنهایی دارای تنوع بوده و در نتیجه بازه قیمتی مختلفی دارد. یعنی یک محصول درجه یک می تواند بازه قیمتی 10-15 تومان (قیمت فرضی) داشته باشد. بنابر این تنها یک فرد مجرب می تواند تضمین کند که شما محصولی معادل پول پرداختی تهیه می کنید.

ویژگی های ظاهری ایزوگام مرغوب:

 روشهای تشخیص اصالت انواع عایق ایزوگام چیست ؟ تشخیص مرغوبیت عایق ایزوگام کار راحتی نیست. با این حال بررسی ویژگی های ظاهری ایزوگام می تواند راهکاری برای پی بردن به کیفیت آن باشد. در ادامه به ذکر موارد مهم در انتخاب ایزوگام مرغوب می پردازیم:

  1. ایزوگامی را انتخاب نمایید که نشان استاندارد ملی ایران را داشته باشد.
  2. ایزوگام باید از دولایه تیشو و پلی‌استر تشکیل ‌شده باشد که مشخصات آن بر روی برچسب آن ذکر شده است.
  3. وجود لیبل، وکیوم و حالت استوانه ای استاندارد رول از ویژگیهای isogam خوب است.
  4. اطلاعات محصول و شرکت تولید کننده اعم از نام، شماره ثبت و راههای تماس و آدرس روی لیبل درج شده باشد.
  5. ایزوگام باید کاملاً سالم باشد مخصوصاً به قسمت پاشنه رول ایزوگام توجه کنید که شکسته نشده باشد.
  6. رول ایزوگام باید حجیم و قطور باشد.
  7. وزن مناسب و استاندارد بین 39 تا 42 کیلوگرم باشد.
  8. دارای ضخامت 3.7 الی 4 میلیمتر باشد.
  9. بین وزن و ضخامت ایزوگام تناسب وجود داشته باشد. رول ایزوگام با وزن 40 کیلوگرم نباید قطر زیر 3.7 میلیمتر داشته باشد.
  10. isogam با کشیده شدن در حالت پارگی توسط دست، پاره نمیشود و کش می آید.
  11. برای عایق‌ کاری سرویس‌های بهداشتی isogam دو لایه پودری را انتخاب نمایید. بهتر است عایق این مکانها فاقد فویل باشد.
  12. به تاریخ تولید ایزوگام توجه کنید که بیش از ۶ ماه در انبارها دپو نشده باشد.
  13. ایزوگام‌های تک لایه برای دیوار مناسب است، برای پشت‌بام از آن استفاده نکنید.

ایزوگام‌ های غیراستاندارد و نامرغوب:

خرید و فروش ایزوگام در ایران طی 10 سال گذشته با چالشها و پیچیدگی های عجیبی مواجه بوده است. یکی از این پیچیدگی ها ابهام در یافتن شرکت های معتبر است. متاسفانه سوء استفاده از برند تجاری شرکتهای معتبر و ارائه محصولات فیک با استفاده از نامهای شبیه به برندهای اصلی همه را دچار سردرگمی کرده است. فقط کافیست در اینترنت به جستو جو بپردازید. اخبار فراوانی در این خصوص منتشر شده است. در تولید این نوع isogam به جای شیره قیر پالایشگاهی و پلیمرهای مرغوب، پودرهای معدنی یا مواد غیر پلیمری به کار می رود. عموما پودر تالک استفاده شده در آن بسیار بیشتر از حد استاندارد است. برای جلوگیری از ضرر دقیق بدانید که ایزوگام چیست.

ویژگی های ظاهری ایزوگام غیر استاندارد و نامرغوب:

  1. وزن سبک و حجم پایین دارد.
  2. بین وزن ایزوگام و قطر ورق آن تناسب وجود ندارد. اگر وزن رول ایزوگام بالای 40 کیلوگرم باشد و قطر آن کمتر از 6 میلیمتر باشد، به معنی استفاده بیش از حد از پودر تالک بوده و این isogam چسبندگی لازم را ندارد.
  3. سطح عایق ایزوگام دارای پلی استر خام است، یعنی شیر قیر به خوبی جذب الیاف پلی استر نشده است.
  4. عایق ایزوگام نامرغوب به راحتی با کمی کشیده شدن توسط دست انسان دچار پارگی می شود.
  5. بویی نامطبوع و شبیه به گازوئیل دارد.
  6. در صورت لمس لایه بیرونی دستان ذرات سیاه به دست میچسبد.
  7. شکل ظاهری چروک دارد.
  8. بالا و پایین رول فاقد استحکام بوده و نا مرتب و به هم ریخته است.
  9. نایلکس و فویل روی آن را راحتی و به صورت یک تکه جدا می شود.

لازم به تاکید است که استفاده از عایق‌ های رطوبتی نامرغوب مشکلات فراوانی را برای بخش‌ هایی مختلف ساختمان و ساکنان آن به همراه دارد. عمده این مشکلات به دلیل نا آگاهی مصرف کنندگان از یک طرف و سوء استفاده سود جویان از این نا آگاهی از طرف دیگر، معاملات زیان آوری را به بار می آورد. در نتیجه هزینه ها و خسارت های قابل توجهی بر مردم تحمیل می شود.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که ایزوگام چیست ؟ به انتهای مقاله نزدیک می شوید.

گارانتی و ضمانت محصولات ایزوگام:

انواع عایق ایزوگام دارای استاندارد ملی ایران و استانداردهای رینگفلد انگلستان و TUV اتریش و استانداردهای معتبر اروپا ازجمله CE است و این محصولات توسط شرکت تولیدی به‌ صورت کتبی 10 سال ضمانت  و توسط بیمه نیز 5 سال ضمانت گردد.

خرید اینترنتی ایزوگام دلیجان
عایق کاری خود را به صورت کامل به صورت اینترنتی مدیریت کنید

مزیت خرید اینترنتی ایزوگام چیست :

توسعه اینترنت گسترش فروشگاه های اینترنتی و بستر های اطلاعاتی مفیدی را ایجاد کرده است. به کمک بستر اطلاعاتی، امکان آموزش و آگاهی یافتن نسبت به انواع محصولات و خدمات فراهم شده است. به کمک فروشگاه های اینترنتی امکان خرید کالای استاندارد و با کیفیت، با صرف کمترین زمان، انرژی و هزینه در دسترس همه قرار گرفته است. سه ویژگی اصلی خرید اینترنتی عبارت اند از:

  1. کسب اطلاعات و دانش فنی مورد نیاز در زمینه های مختلف
  2. امکان دسترسی به محصولات متنوع بدون صرف هزینه و انرژی زیاد
  3. امکان تهیه و خرید مستقیم کالا بدون واسطه

 

خرید از فروشگاه اینترنتی ایزوگام بوم شش - boom6

صادرات انواع ایزوگام:

صادرات انواع ایزوگام امروز به عنوان راه نجات صنعت عایق کشور از رکود داخلی است. صادرات انواع عایق ایزوگام طی 10 سال گذشته رونق بیشتری گرفته است. کشورهای همسایه نظیر عراق، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، ارمنستان و کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی و آفریقایی به ایزوگام مرغوب و درجه ‌یک ایران روی خوش نشان می دهند. یکی از دلایل وابسته بودن کشورها به این محصول ایرانی، عدم وجود مواد اولیه در آن کشور ها و یا عدم دسترسی به خطوط و فنون تولید انواع ایزوگام می باشد. این در حالی است که واحدهای تولید عایق رطوبتی ایزوگام ، در سال 98 از محل ایزوگام 33 میلیون دلار صادرات و ارز آوری داشتند. بخش قابل توجهی از این میزان سهم شهرستان دلیجان است. لازم به ذکر است جهت صادرات انواع ایزوگام دلیجان ، این محصولات می بایست استانداردهای جهانی ازجمله LAF,ISO,TUV,CE اخذ گردد.

چند نکته مهم پیرامون صنعت ایزوگام کشور:

  1. استان مرکزی 135 واحد عایق رطوبتی فعال با ظرفیت اسمی 156میلیون متر مکعب در سال دارد. دلیجان با ظرفیت اسمی تولیدی 137 هزار متر مکعب به عنوان قطب عایق رطوبتی استان و کشور مشهور است.
  2. دلیجان سالانه بیش از 70 درصد از نیاز عایق رطوبتی کشور را تامین می کند. از این منظر فعالیت و رونق واحدهای مستقر در این شهر اهمیت بسیاری دارد.
  3. دلیجان تنها خوشه صنعتی کشور در تولید عایق رطوبتی است که محصولات آن در بازار داخلی و خارجی شهرت دارد.
  4. شهرستان دلیجان با 50 هزار نفر جمعیت دارای 400 واحد تولیدی گوناگون در چهار شهرک و ناحیه صنعتی است.
  5. آمارها نشان می دهد که ارز آوری صادراتی انواع ایزوگام دلیجان بین سالهای 96-95، 45% افزایش داشته است. با وجود این، صنعت عایق رطوبتی با چالش هایی مواجه است که نیازمند رسیدگی است.
  6. افزایش قیمت مواد اولیه، کاهش نقدینگی و سرمایه درگردش، تفاوت قیمت قیر در بورس مشکل اصلی این صنعت است.
  7. افزایش و نوسان شدید قیمت مواد اولیه موجب شده خرید مواد اولیه مشکل شود. شرکتهای با نقدینگی محدود از پس تامین مایحتاج تولید برنیایند.
  8. قیر یکی از مواد اولیه تولید انواع ایزوگام است که با نظارت دولت تولید و عرضه می شود. قیمت آن در بورس افزایش یافته و آثار این افزایش در روند تولید عایق رطوبتی نمایان می شود.
  9. قوانین سخت داخلی، تولید و صادرات عایق رطوبتی را به شدت کاهش داده است. به طوری که فعالیت واحد تولیدی شدیدا محدود شده است.

چند نکته مهم:

  • الیاف پلی استر نیز از دیگر مواد اولیه برای تولید عایق رطوبتی است. قیمت آن بالا و دارای نوسان زیاد است.
  • قیمت تمام شده ایزوگام به شدت تحت تاثیر نوسانات قیر، الیاف پلی استر، تیشو و فویل قرار دارد. این مواد در شش ماه اول سال 99 با افزایش 50-70 درصدی مواجه بوده است. 
  • سایر عوامل تاثیر گذار بر قیمت ایزوگام هزینه های دستمزد عوامل تولید است. این عوامل در سالهای اخیر با افزایش 30 درصدی رو به رو بوده است.
  • حدود 70 درصد انواع عایق های تولیدی مصرف داخلی داشته و حدود 30 درصد آن صادر می شود. این در حالی است که رکود داخلی بیش از پیش تولید کنندگان را نیازمند صادرات ساخته است.
  • یکی از چالشهای بازار ایزوگام تحریم های اقتصادی است. خروج محصول عایق رطوبتی از گروه مشتقات نفتی به گروه مصالح ساختمانی تحریمها را بی اثر می کند. تسهیل فرایند صادرات به این شکل ممکن خواهد بود.
  • یکی دیگر از راهکارهای رونق صادرات انواع ایزوگام برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی می باشد. بنابراین اختصاص محلی جهت برگزاری نمایشگاه بیش از پیش لازم است.
  • یکی از معضلات اصلی تولید کننده ایزوگام مربوط به برند و نام تجاری می باشد. متاسفانه افراد سود جو با کپی برداری برندهای اصل محصولات فیک و سطح پایین را روانه بازار می کنند.

   این مقاله برای پاسخ به این سوال است که انواع ایزوگام چیست ؟  به شما تبریک میگوییم. اینجا انتهای مقاله است.

مروری بر سوال ایزوگام چیست !

 ایزوگام چیست؟ ایزوگام نوعی عایق رطوبتی است که از لایه های مختلف از جمله تیشو الیاف شیشه و پلی استر ساخته شده که توسط قیر و سایر افزودنی ها پوشانده شده‌ است. ایزوگام به منظور عایق کردن پشت بام و همچنین قسمت‌های مختلف سازه‌های تاسیساتی و ساختمانی استفاده می‌شود.

 برای پاسخ به این سوال که انواع عایق ایزوگام چیست ؟ انسان از ابتدا به دنبال جلوگیری از ورود رطوبت به داخل سکونت گاه خود بوده است. اولین ابداع او برای عایق کاری استفاده از مواد طبیعی مثل قیر معدنی بوده است. در ابتدای قرن حاضر کاهگل و شیروانی جهت عایق بندی ساختمان رایج بودند.

 از حدود 40 سال پیش با پیشرفت تکنولژی انواع مختلفی از عایق های رطوبتی تولیدشد. هر کدام با کارایی منحصر به فرد، پاسخگوی نیازهای متنوع صنعت رو به رشد ساختمان سازی هستند. از جمله قیر گونی، ایزوگام، پرایمر ، عایقهای پلیمری و انواع مدرن مثل نماسیل، ایزو شینگل و … را نام برد.

 ایزوگام امروزه در صدر استفاده در سازه های ساختمانی است. تکنولوژی اولیه انواع عایق ایزوگام وابسته به آلمان و ایتالیا است. بین سالهای 1350 تا 1352 عایق ایزوگام الگو برداری شده از نمونه های خارجی، در ایران تولید شد. در دهه 70 تولید ایزوگام در ایران اوج گرفت و به یکی از رایج ترین عایقهای ساختمان تبدیل شد. امروزه شهرستان دلیجان بعنوان اصلی ترین خوشه صنعتی تولید isogam در کشور به حساب می آید.

 امروزه به صورت کلی عایق های رطوبتی به دو دسته قابل تقسیم هستند. 1- عایق های رطوبتی نساخته مانند قیر و قیر گونی که نیاز به فرایند تولید پیچیده ندارند. 2- عایق های رطوبتی پیش ساخته مانند isogam ، ایزوشینگل، پرایمر و …. که طی فرایند تولید و در شرکتهای مخصوص تولیدی به بهره برداری می رسند.

 امروزه ایزوگام در انواع گوناگون تولید می شود . تک لایه، دولایه، سه لایه، ساده، فویلدار، طرحدار، سنگریزه، پلیمری و دمیده.

مروری مختضر به سایر سرفصل ها :

  1. نام تجاری ایزوگام (Isogam / Isogum) ریشه لاتین دارد و متشکل از دو بخش iso و gum/gam می باشد.
  2. ایزوگام یک جایگزین مناسب برای آسفالت و قیر گونی است. سهم عمده ای در ضد آب کردن ساختمان ایفا می کند.
  3. ایزوگام نقش ویژه ای در جلوگیری از فرسایش ساختمان و اقسام آن است. در نتیجه افزایش طول عمر مفید ساختمان ایفا می کند.
  4. از جمله مزیت های اصلی ایزوگام تولید آن به روش بومی و با استفاده از مواد اولیه داخلی می باشد. 
  5. عمر مفید ایزوگام تحت تاثیر مواد اولیه بین 7 تا 17 سال می باشد.
  6. مواد اولیه موثر بر کیفیت ایزوگام عبارتند از: شیره قیر، الیاف پلی استر، تیشو و تناسب پودر تالک.
  7. مواد اولیه جهت تولید isogam شامل سه گروه کلی می باشند: قیرها، اصلاح کننده ها، منسوجات روکشها.
  8. شیره قیر یا پلیمر ایزوگام ترکیبی تخصصی از قیر و اصلاح کننده ها می باشد.
  9. اجزای اصلی خط تولید ایزوگام شامل بنزا، میکسر، حلاجی الیاف، ذخیره منسوجات و تشت شیره قیر است. 
  10. تولید ایزوگام در پنج مرحله انجام می گیرد.
  11. ایزوگام علاوه بر کاربرد عایق بندی رطوبتی، خاصیت بازتابی دارد. یعنی عایق حرارتی نیز محسوب می شود که در پشت بام، دیواره ها، کف سرویس ها به کار می رود.
  12. مهمترین فاکتور نصب isogam، تخصص نصاب می باشد.
  13. عایق ایزوگام دلیجان یکی از قدیمی ترین و معتبر ترین برندهای isogam در بازار عایق رطوبتی می باشد.
مدیر سایت

مدیر سایت

دیدگاه خود را بنویسید

با ما تماس بگیرید!

جهت مشاوره رایگان و ثبت سفارش